2-G regel Oostenrijk

2-G regel in Duitsland en Oostenrijk, hoe zit dat?

Sinds dit weekend geldt in Oostenrijk en delen van Duitsland de 2-G maatregel. Op veel plekken mogen alleen nog mensen die zijn gevaccineerd tegen of genezen zijn van corona naar binnen. Alleen een test die aantoont dat je geen corona hebt, is dan niet meer voldoende. En dat kan ook voor wintersporters gevolgen hebben.

Met de verscherpte maatregelen wil de Oostenrijkse regering voorkomen dat het wintersportseizoen weer last krijgt van een lockdown. Daarom heeft de regering al in september criteria voor aanscherping van de maatregelen vastgelegd. Volgens die criteria moet nu de 2-G regel ingaan. Dat betekent dat je voorlopig alleen hotels, horeca en skiliften in kan als je gevaccineerd bent tegen corona, of als je genezen bent. Met die maatregel hoopt de Oostenrijkse overheid dat de wintersportbranche redelijk kan blijven draaien. 

In principe geldt de 2-G regel vanaf 8 november 2021, maar de Oostenrijkse regering heeft wel een vier weken durende overgangsperiode ingesteld. De genen die nog niet zijn gevaccineerd of genezen en dus niet aan die 2-G regel kunnen voldoen, worden in die vier weken durende periode ook toegelaten met als ze kunnen laten zien dat ze een eerste vaccinatie hebben gehad én een negatieve testuitslag kunnen tonen.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Volg ons op Facebook. Wil je de mooiste verhalen uit de bergen? Neem een abonnement op Bergen Magazine!


Duitsland

Ook in delen van Duitsland geldt de regel, maar in Duitsland kunnen verschillende deelstaten iets meer hun eigen regels bepalen in dit soort kwesties. In de deelstaat Saksen geldt de 2-G regel in alle horeca, maar in bijvoorbeeld Beieren geldt de regel vooral voor evenementen.

Wat betekent de 2-G regel?

2-G staat in deze kwestie voor Gevaccineerd of Genezen. Heel erg simpel betekent de 2G-regel dat je zonder vaccinatie bijna nergens meer binnenkomt. De enige andere mogelijkheid is dat je aantoonbaar genezen bent van corona. Daarmee is de regel een aanscherping van de 3-G regel, die stond voor Getest, Gevaccineerd of Genezen.

Meer weten over de situatierondom het coronavirus en de regels rondom jouw (wintersport-)vakantiebestemming? De regels zijn soms lastig en veranderen snel. Op deze pagina vertellen we je waar je de meest actuele informatie kan vinden.

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Rubriek: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer