regels corona vakantie bergen

Hier vind je handige informatie over reizen in corona-tijd

We kunnen weer op reis in de zomer van 2021. Maar dat betekent niet dat alle zorgen over zijn. Door de coronacrisis gelden er nog steeds in veel landen veel regels. En al die regels veranderen ook nog eens heel vaak. Waar kun je terecht voor de meest actuele informatie?

Algemene reisinformatie

Op de websites van de Nederlandse en Belgische overheid kan je de belangrijkste informatie vinden die je nodig hebt voor vertrek. Je vind er reisadviezen en informatie over formulieren en testuitslagen die je soms mee moet nemen onderweg of voor vertrek. Ook belangrijk: je vind er regels voor thuiskomst. Moet je bijvoorbeeld in quarantaine als je weer thuis bent? En moet je ook een test doen voordat je weer thuis bent? Dat zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het plannen van je vakantie.

Wil je nou in één oogopslag weten welke ‘kleur’ het land van je bestemming heeft, én de landen waar je doorheen reist op weg naar je vakantiebestemming? Dan is deze website erg handig. Hier vind je een kaart met alle kleurcodes en een samenvatting van de allerbelangrijkste regels.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Volg ons op Facebook. Wil je de mooiste verhalen uit de bergen? Neem een abonnement op Bergen Magazine!


Informatie voor toeristen

Bovenstaande websites zijn alleen wel erg algemeen. Ze zijn voor toeristen geschreven, maar vaak ook voor mensen op zakenreis. Daardoor mis je als toerist vaak wat informatie. Gelukkig zijn er voor veel landen ook websites voor toeristen gemaakt, met de belangrijkste informatie voor zaken waar je als toerist mee te maken krijgt. Zijn restaurants open en moet je daar mondkapjes op? Kun je naar een museum? En moet je ook buiten een mondkapje op? Dat vind je op deze websites. We hebben de sites van een aantal belangrijke berglanden even voor je op een rijtje gezet. Wel met een kleine waarschuwing: deze websites zijn vaak niet de geldende autoriteit in een land. Ze verstrekken en ‘vertalen’ ingewikkelde informatie naar de belangrijkste punten die voor jou als bergvakantieganger voor belang zijn. Twijfel je? Neem even contact op met je reisorganisatie, de campingbaas, huttenwaard of verhuurder van je slaapaccomodatie. Vaak kunnen die je goed helpen wegwijs worden in de wirwar van regels. Hou er dus wel rekening mee dat deze sites meestal ook geen informatie bieden over je terugreis.

Duitsland

In Duitsland zijn de regels decentraal opgesteld. Deelstaten kunnen dus hun eigen regels handhaven. Daarom moet je op deze website eerst even doorklikken naar de deelstaat waar je naartoe gaat. Dan kun je per Duitse deelstaat kijken welke regels er voor je vakantie van toepassing zijn.

Ga naar de website 

Zwitserland

Op deze site vind je ook de belangrijkste algemene informatie. Dat betekent wel even goed doorklikken naar alle verschillende onderdelen. Let wel op, want ook in Zwitserland zijn veel zaken lokaal geregeld.

Ga naar de website 

Oostenrijk

Ook hier vind je de belangrijkste plekken voor toeristische informatie, inclusief een handige opsomming van veel voorkomende vragen over de regels in Oostenrijk. Let wel op, want ook in Oostenrijk zijn veel zaken lokaal geregeld.

Ga naar de website 

Italië

Ook in Italië worden de maatregelen regionaal gehandhaafd. Daarom is het een erg goed idee om ook even te kijken op de website van de VVV van het gebied waar je naartoe gaat. Op deze website vind je een overzicht van de belangrijkste regio’s en de situatie zoals die in Italië is. Let wel op: hij is in het Italiaans.

Ga naar de website 

Frankrijk

Frankrijk heeft een handig overzicht met de belangrijkste informatie voor toeristen. Let ook in Frankrijk goed op. Lokaal kunnen regels over mondkapjes bijvoorbeeld afwijken.

Ga naar de website 

Noorwegen

Deze website van het Noorse toeristenbureau is een echte doorklikker. Lees dus goed wat er staat en klik goed door naar de juiste kaarten met kleurcodes, regels en formulieren. Die krijgen elke maandag een update. Hou er dus ook rekening mee dat je op zondagavond naar informatie zit te kijken die de volgende dag al verouderd kan zijn.  

Ga naar de website 

Spanje

Geen lappen tekst, maar handige icoontjes en verdelingen op deze website van het Spaans toeristenbureau. Daarbij wordt goed rekening gehouden met het feit dat veel informatie voor toeristen ingewikkeld is. De website komt in meer talen, maar Nederlands zit er helaas niet tussen.

Ga naar de website 

Groot-Brittannië

De regels in Groot-Brittannië worden wat later versoepeld. Welke regels er nog wel gelden, vind je op deze website. Hou er wel rekening mee dat er in Wales, Schotland, Noord Ierland en Engeland verschillende regels kunnen gelden. En let ook op: deze site geeft geen informatie over de veranderende regels door de Brexit.

Ga naar de website 

 

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling