E.O.F.T

20ste tournee van de Europa Outdoor Filmtour

Europa’s meest gerenommeerde filmfestival E.O.F.T komt dit jaar met haar 20ste tournee. De Europa Outdour Fimtour heeft weer zeven inspirerende outdoor films uitgekozen die jij mag gaan bewonderen.

In de zeven uitgekozen films word je meegenomen naar vergeten werelden en wordt er een tipje van de sluier opgelicht die Toekomst van de Outdoorsportfilm heet. Er komen atleten aan bod die hun hele leven in het teken van de buitenwereld hebben gezet en je laten zien hoeveel uitdaging en inspiratie de wereld buiten in hun en in ieder van ons oproept.
Op 12 oktober gaat de filmtour in München in première. Daarna tourt de E.O.F.T nog langs 12 andere landen, zodat iedereen de kans krijgt deel te nemen aan het programma. En gelukkig worden Nederland en België niet overgeslagen. Hier vind je het programma van het Nederlandse deel van de toer. Hier vind je het programma van het Belgische deel


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Met het twintigjarige jubileum wijkt de E.O.F.T niet van hun gebruikelijke programma af en dus krijgen de fans weer precies wat ze verwachten van de voorstelling. Er wordt dus weer een zorgvuldig programma samengesteld uit de wereld van Outdoor-Sports.

Zo komt de film I am North, waarin het verhaal wordt verteld over Caro North die op haar zestiende als op de hoogste berg ter wereld, buiten Azië, stond. In het portret volg je Caro naar de ijzige hoogten toe.
Ook de film Amazonie komt. Hierin duik je in het verhaal van de Franse ontdekkingsreiziger Raymond Maufrais die jaren geleden verdween. Eiliott Schonfeld krijgt zijn oude dagboek in handen en treedt in zijn voetstappen in het Franse overzeese departement in Zuid-Amerika.
Playing Gravity is voor wintersportliefhebbers ook zeker niet te missen. Met Elias Elhardt op zijn snowboard en Sebastiaan Schieren als filmmaker met zijn drone, dagen ze samen de zwaartekracht uit tijdens een acrobatische race bergafwaarts.

En zo zijn er nog vier te gekke films die je prikkelen om naar buiten te gaan en de wereld te ontdekken of je grenzen te verleggen. Het is dus zeker niet te missen!

Bekijk hier de trailer

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling