6 mooie hohenwegen in de alpen

6 mooie Höhenwegen door de Alpen

Höhenwegen zijn wandelroutes waarbij je op (grote) hoogte blijft. De route loopt vaak van hut naar hut, redelijk parallel aan de hoogtelijnen op de kaart. Daardoor heb je op een Höhenweg veel mooie vergezichten. Overigens wil dat niet zeggen dat een Höhenweg niet moeilijk is, in tegendeel. Höhenwegen lopen echt door het hooggebergte, waardoor je hier en daar moeilijke passages kan tegenkomen, maar heb je die gehad, dan is het ook genieten van het hooggebergte.  

Karnischer Höhenweg

Karnischer Höhenweg

De Karnischer Höhenweg (KHW) is een meerdaagse  wandeltocht door de Karnische Alpen, het grensgebied van Oostenrijk en Italië. De 169 kilometer lange huttentocht begint in Sillian (Oost-Tirol) en eindigt in Arnoldstein (Karinthië). De route volgt het front van de Eerste Wereldoorlog, langs de route vindt je dan ook nog veel sporen van de strijd. Maar ook het landschap is bijzonder.

Meer over de Karnischer Höhenweg


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Pfunderer Höhenweg

Pfunderer Höhenweg

De Pfunderer Höhenweg is een meerdaagse hoogtewandeling tussen Sterzing (Vipiteno) aan de Brennerpas en het oostelijker gelegen Bruneck (Brunico). De hoogteweg volgt 70 kilometer lang de bergkammen en hellingen van de Pfunderer bergen net ten zuiden van de hoofdkam van de Zillertaler Alpen, in de overgangszone naar de zuidelijker gelegen Dolomieten. De route is verdeeld in zes dagetappes. Let op, deze is niet voor mensen met hoogtevrees!

Meer over de Pfunderer Höhenweg

Venediger Höhenweg

Venediger Höhenweg

Op de Venediger Höhenweg loop je in negen dagen langs 300 toppen van 3000 meter of hoger. Al die tijd bevind je je in hoogalpine terrein, waarmee deze route zich met recht een ‘höhenweg’ noemen. Wat heet, de helft van de route ligt tussen de tweeduizend en drieduizend meter boven zeeniveau. Het beginpunt ligt bij het Matreier Tauernhaus, het eindpunt is Virgen. 

Meer over de Venediger Höhenweg

Berliner Hohenwqg

Berliner Höhenweg

De Berliner Höhenweg is een hele beroemde route. De 85 kilometer lange route voert je in vijf dagen door de Zillertaler Alpen. Onderweg heb je een fantastisch uitzicht op de besneeuwde toppen van de Zillertaler Alpen. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is de Berliner Hütte, de eerste berghut die op een monumentenlijst werd geplaatst.

Meer over de Berliner Höhenweg

Europaweg Zwitserland

De Europaweg door Wallis (Zwitserland)

De wandeling over de Europaweg hoog boven het Mattertal is volgens een geraadpleegde internetsite de “schönste Höhenweg der Alpen”. De route loopt van Grächen naar Zermatt (of andersom natuurlijk) en passeert een aantal spectaculaire hoogtepunten, zoals bijvoorbeeld de Charles Kuonen-hangbrug. Wel moet je tredzeker zijn voor deze route!

Meer over de Europaweg

Jura Hohenweg

Jura Höhenweg

De Jura Höhenweg volgt de hele boog van het Zwitserse Juragebergte, van Basel tot het Meer van Genève. Bij elkaar is de Jura-Höhenweg 311 kilometer lang, verdeeld in 18 etappes. De route is een klassieker onder de Zwitserse lange-afstandswandelingen.

Meer over de Jura Höhenweg

 

 

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling