Klein Matterhorn. Foto GregTheBusker

Alpenvereniging SAC maakt bezwaar tegen bouw op Klein Matterhorn

Klein Matterhorn. Foto GregTheBuskerDe Zwitserse Alpenvereniging SAC maakt bezwaar tegen de bouw van een verhoogde liftschacht op de Klein Matterhorn en de plaatsing van militaire installaties. De vereniging vindt dat er bij de bouwwerkzaamheden te weinig rekening wordt gehouden met het landschap.

In de afgelopen maanden is de bestaande liftuitgang bij de Klein Matterhorn hersteld, maar tegelijkertijd is de lift met elf meter verhoogd. Daar maakt de SAC bezwaar tegen en de vereniging eist dat de liftschacht ontmanteld wordt. De SAC wil dat de lift aangepast wordt in de stijl van de huidige voorzieningen, omdat het nieuwe gebouw het berglandschap verstoort.

Tevens wil de SAC dat er opnieuw gekeken wordt naar de militaire installaties die er de afgelopen tijd geplaatst zijn, waaronder een zendmast en antenne. Dit gebeurde namelijk zonder een goedgekeurde bouwaanvraag. De installaties en de verhoogde lift zijn onderdeel van een 117 meter hoge toren die er op de top van de Klein Matterhorn moet komen. Het bezwaar dat de SAC in januari 2011 daar tegen indiende, loopt nog. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)