Basejumper weet parachute op het nippertje te openen

Een basejumper, die zichzelf Lucky Chance noemt, is op het nippertje ontsnapt aan de dood. Toen hij van een berg afsprong, weigerde zijn parachute open te gaan. Pas op het laatste moment, ettelijke seconden voordat hij te pletter zou vallen, opende de parachute.

Chance, wiens echte naam niet bekend is, besloot van een klif te springen in de Australische Blue Mountains. Hij ging een sprong wagen die ironisch genoeg de ‘Death Swing’ heet. Hij bond een touw aan de klif en hield zich tijdens de sprong hieraan vast, zoals je zou doen met een liaan. Op het hoogste punt liet hij los.

Om er een schepje bovenop te doen, maakte hij ook nog een drievoudige achterwaartse salto. Toen hij echter de parachute wilde openen, raakte zijn been verstrikt in de touwen. Hij stortte genadeloos richting de grond.

Net op het nippertje wist hij zich te bevrijden van de touwen. De parachute sprong open en hij landde zonder een krasje op de grond. Chance was geschrokken, maar heeft zijn passie voor zijn hobby niet verloren. “Ik wil de grens blijven verleggen,” aldus de basejumper. “Volgende keer wil ik een viervoudige achterwaartse salto doen.”

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)