Siebe Vanhee en Sean Villanueva klimmen in Patagonië

Belgen openen nieuwe klimroutes in Patagonië

De Belgen Sean Villanueva en Siebe Vanhee hebben een nieuwe prestatie op hun naam staan. De twee openden een nieuwe klimroute in Patagonië.

El Matador

De twee openden een nieuwe route op de oostwand van de Aguja Desconocida, een grote rotszuil in het Nationaal Park Torres del Paine in Chili. De nieuwe route heeft de naam El Matador gekregen.

Slecht weer

De twee klommen de nieuwe route in 12 uur. Daarbij hadden ze te maken met moeilijke omstandigheden. Het weer was voorafgaand aan de expeditie erg slecht. Toch konden de twee gebruik maken van een korte verbetering in de weersomstandigheden. Daardoor konden ze echter niet de meest ‘logische’ route over de rotswand volgen. Veel plekken waren nog bedekt met sneeuw en ijs.

Afbebroken beklimming

Die weersomstandigheden zorgden wel voor problemen bij een klim op de Torres del Paine, die tijdens dezelfde expeditie had moeten plaatsvinden. Na dagen wachten, kwamen de twee tot de conclusie dat de omstandigheden een beklimming van de Torres del Paine niet toelieten.

De nieuwe route op de oostwand van de Aguja Desconocida werd geklommen in 13 pitches 5.11c (6c+).  

Bron:

Planetmountain.com

Afbeelding:

By Negrorodrigo (Own work) [CC BY-SA 3.0 ], via Wikimedia Commons

Meer inspiratie

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!