Brixen Alpenstad van het jaar

Brixen is 20e Alpenstad van het jaar

Brixen, of in het Italiaans Bressanone, is Alpenstad van het jaar. Volgens de jury is de stad dankzij de toekomstgerichte projecten een bijzondere sleutel tussen de bergen en de cultuur in het dal.

Met de benoeming is Brixen meteen opgenomen in het verbond van steden die al eerder de titel Alpenstad van het Jaar kregen. In de stad zelf is verheugd gereageerd op de benoeming. Volgens de burgermeester zal de stad er alles aan doen om de komende tijd te bewijzen dat de benoeming terecht is.

Groot Alpenbewustzijn

De stad wordt door de jury geroemd om het grote ‘Alpenbewustzijn’ in de stad. De typische Alpencultuur viert er hoogtij, met niet minder dan drie erkende talen uit de Alpen die in de stad gesproken worden, maar ook met moderne ontwikkelingen. De verhouding tussen stad en omgeving is volgens de jury mooi in evenwicht. Desondanks staat de tijd niet stil en werkt Brixen ook aan de toekomst met een Smart-City Project.  

Alpenstad van het Jaar

De Alpenstad van het jaar wordt al  twintig jaar benoemd door de vereniging Alpenstad van het Jaar. Met de prijs worden steden in de Alpen die bijzonder bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame manieren van toerisme en leven. Andere steden die Alpenstad van het Jaar werden, zijn onder andere Chamonix, Villach en Bad Reichenhall.

Bron:

Alpenstaedte.org

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier welk biertje het beste bij jou past