mondkapjes oostenrijk corona

Corona-update: Oostenrijk verscherpt mondkapjesplicht

We kunnen weer op vakantie, maar de coronacrisis is nog niet voorbij. In Oostenrijk worden de maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen weer aangescherpt, nu het aantal besmettingen toeneemt.

In Oostenrijk zijn mondkapjes weer op meer plekken verplicht. Die maatregel werd ingevoerd nadat het aantal besmettingen in Oostenrijk weer toenam. Voor veruit de meeste vakantiegangers uit België en Nederland betekent dat eigenlijk alleen dat je vanaf 24 juli niet alleen in het openbaar vervoer een masker op moet, maar ook in de supermarkten. Verder verandert er weinig, het dagelijks leven draait door en vakantievieren in Oostenrijk kan nog, mag nog en volgens de berichten die wij krijgen, gaat nog prima ook. Wel moet je de (lokale) regels natuurlijk goed blijven opvolgen. 

Hier vind je het officiele reisadvies voor Oostenrijk van de Nederlandse regering en van de Belgische regering. Regionaal kunnen de maatregelen in Oostenrijk wel variëren. De verschillende deelstaten kunnen hun eigen extra maatregelen inzetten.  

Richting de Balkan

Wie via Oostenrijk richting de Balkan reist, zal meer van de Oostenrijkse maatregelen merken. De Oostenrijkse regering kijkt met argusogen naar de situatie op de Balkan, waar het virus meer om zich heen lijkt te grijpen. Daarom wordt er aan de Oostenrijkse grenzen richting de Balkan strenger gecontroleerd. De Nederlandse regering kondigde op 21 juli een negatief reisadvies (code oranje) voor Kroatië af, omdat het aantal besmettingen daar te groot zou zijn.

Meer weten over wat het coronavirus betekent voor jouw bergvakantie? Hier vind je alle informatie die je moet hebben

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.