De weg naar de Hornlihut. Foto via Wikipedia

​De Hornliweg in Zwitserland wordt vernieuwd

Ben je aan het wandelen rond Zermatt? Dan was het je misschien al opgevallen: er wordt gewerkt aan de Hornliweg. De wandelroute naar de voet van de Matterhorn was toe aan een flinke opknapbeurt. De bouwvakkers gebruiken het zomerseizoen om noodzakelijke reparaties aan de route uit te voeren.

De Hornliweg

De Hornliweg is de wandelroute naar de Hornlihutte aan de voet van de Matterhorn. Via deze route gingen Edward Whymper en de andere waaghalzen die meededen aan de eerste beklimming van de Matterhorn naar de top. Tegenwoordig loopt een deel van de route over gebaande paden, en die waren aan een flinke opknapbeurt toe.  

De werkzaamheden aan de Hornliweg

Het pad heeft erg te leiden onder de elementen in het hooggebergte. Vrieskou en dooi wisselen elkaar af en dat heeft effect op de gesteldheid van het pad. Sommige stukken lopen over metalen constructies en ook die zijn aan een flinke onderhoudsbeurt toe. Ook liggen er op delen van de route traditionele stapelmuren. Het herstel daarvan is een klus voor specialisten, die alle stenen op maat hakken en er een stevige stapel van maken.

De Hornlihut

De Hornlihut is voor veel klimmers het startpunt van een beklimming van de Matterhorn. In 2015 werd de hut na een lange verbouwing weer geopend, tegelijk met het 150-jarig jubileum van de eerste beklimming van de Matterhorn.  De hut is voor veel toeristen die naar Zermatt gaan een populaire bestemming. Wi ede Hornliweg naar de hut neemt, moet echter wel weten wat hij doet. Je moet voor de route geen hoogtevrees hebben, en een goede tredzekerheid is vereist.  

Meer inspiratie

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt