sky bridge 721

De langste hangbrug ter wereld komt in Tsjechië

Het is bijna een wedstrijdje aan het worden: wie heeft de langste hangbrug? Vorig jaar opende in Portugal de langste voetgangershangbrug ter wereld, maar het ziet er naar uit dat de Portugezen die titel al snel weer kwijt zijn: in Tsjechië opent in mei 2022 de nieuwe langste hangbrug ter wereld.

In het Jeseník gebergte wordt op dit moment hard gewerkt aan een heleboel nieuwe belevenissen voor toeristen zoals een boomkroonpad over de hellingen en dus deze enorme hangbrug voor wandelaars.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je elke week het beste van Bergwijzer in je mail! 

Meld je aan


Historische omgeving

De brug is gebouwd in het Dolní Morava resort. Dat gebied is van origine een écht wintersportgebied met een bobsleebaan, een aantal pistes en tientallen kilometers aan langlaufroutes. Maar er wordt flink gewerkt aan de mogelijkheden om je hier 's zomers net zo goed te vermaken. Uiteraard zijn er volop mogelijkheden om te wandelen. Er liggen bijzondere wandelpaden langs historische plekken. De bergen hier zijn eeuwenlang een grensgebied geweest en uit al die eeuwen zijn sporen achtergebleven. Van oude kastelen en paleizen, tot bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

Van het uitzicht genieten

En nu is daar dus een nieuwe attractie bijgekomen. Een boomkroonpad met als hoogtepunt een enorme hangbrug. De Sky Bridge 721 is 730 meter lang en is zeker niet niet voor mensen met hoogtevrees, want het gevaarte hangt 95 meter boven de bodem van het dal. De brug komt uit bij de Skywalk, een grote toren je ver uit laat kijken over de omgeving. En naar beneden, want delen van de toren hebben een glazen vloer.

 Wie durft kan dan een wandeling over de grote brug wagen en daar genieten van het uitzicht. Bij de route komt ook een interactief én educatief parcours. Als je het parcours volgt kun je, spelenderwijs, kennis maken met de geschiedenis van het gebied, maar ook wat leren over hoe de natuur in het gebied vandaag de dag beschermd en beheerd wordt.  

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!