De Mount Everest kan weer beklommen worden

De aardbevingen in Nepal staan ons nog allemaal vers in het geheugen. Inclusief de huiveringwekkende beelden van de lawine die het basiskamp op de Mount Everest trof. Sindsdien was de berg vier maanden lang gesloten. Maar nu heeft de Nepalese minister van toerisme de berg weer vrijgegeven.

Annapurnaroute veilig

Een paar dagen eerder werd de beroemde Annapurnaroute ook weer veilig verklaard. Een opsteker voor de Nepalese toeristensector, die zwaar te lijden heeft onder de gevolgen van de aardbeving. De autoriteiten hopen dat door de openstelling van de routes er weer meer toeristen naar het land komen. Jaarlijks lopen zo’n 100.000 wandelaars de langeafstandsroute door de bergen van de Himalaya.  Het ministerie van toerisme hoopt dat ook andere toeristen door het goede nieuws weer naar Nepal durven te komen.

De aarbevingen in Nepal

De twee grote aardbevingen in Nepal in het voorjaar van 2015 kostten duizenden mensen het leven. Bij de eerste aardbeving werd het basiskamp getroffen door een lawine. Op dat moment bevonden zich zo’n duizend klimmers in het basiskamp. Zeventien van hen kwamen om. Na de aardbeving besloten de Nepalese autoriteiten de berg af te sluiten voor alle beklimmingen. Daardoor is de berg in het voorjaar van 2015 voor het eerst sinds decennia niet beklommen.
 

bron: Alpin.de

Foto van Rupert Taylor-Price via Flickr

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer