nieuwbouw seethalerhütte

De Seethalerhütte wordt de 'berghut van de toekomst'

De Seethalerhütte, de hoogste hut van het Oostenrijkse Dachsteingebergte, wordt de berghut van de toekomst. Met nieuwe technieken en ontwerpen moet de Seethalerhalerhütte weer helemaal toekomstbestendig zijn. In 2018 moet de nieuwe hut af zijn.

De huidige Seethalerhütte ligt op een hoogte van 2740 meter op de grens tussen Oberösttereich en de Steiermark is een belangrijke hut voor klimmers in de Hoge Dachstein. Maar inmiddels is de hut oud. Nog belangrijker, de ondergrond waar de hut op staat, wordt door de stijgende temperaturen steeds instabieler. Daarom heeft de Oostenrijkse Alpenvereniging besloten een nieuwe hut te bouwen.

Nieuwe moderne berghut

De nieuwe hut wordt modern volgens de nieuwste technieken en inzichten voor hutten in het hooggebergte. Desondanks wordt de hut wel knus, volgens de Oostenrijkse Alpenvereniging. Daarmee is het nieuwbouwproject meteen een pilot-project voor de Oostenrijkse Alpenclub. De nieuwe hut wordt gebouwd met nieuwe materialen, waarmee de hut de elementen in het hooggebergte beter kan weerstaan. De nieuwe hut wordt stevig verankerd in de bergwand, zodat de terugtrekkende permafrost geen probleem meer moet zijn. De nieuwbouw van de Seethalerhütte krijgt 22 slaapplekken, inclusief een wintterraum die het hele jaar door open blijft.

Crowdfundingsactie

De nieuwe hut is wel een flinke aanslag op de financiën van de Oostenrijkse Alpenvereniging. Daarom heeft de Alpenvereniging een crowdfundingsactie opgezet. Leden en niet-leden kunnen financieel bijdragen aan de nieuwe hut. De Alpenvereniging stelt daar een tegenprestatie –afhankelijk van de bijdrage- tegenover. Hier vind je meer over de crowdfuningsactie

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?