nieuwbouw seethalerhütte

De Seethalerhütte wordt de 'berghut van de toekomst'

De Seethalerhütte, de hoogste hut van het Oostenrijkse Dachsteingebergte, wordt de berghut van de toekomst. Met nieuwe technieken en ontwerpen moet de Seethalerhalerhütte weer helemaal toekomstbestendig zijn. In 2018 moet de nieuwe hut af zijn.

De huidige Seethalerhütte ligt op een hoogte van 2740 meter op de grens tussen Oberösttereich en de Steiermark is een belangrijke hut voor klimmers in de Hoge Dachstein. Maar inmiddels is de hut oud. Nog belangrijker, de ondergrond waar de hut op staat, wordt door de stijgende temperaturen steeds instabieler. Daarom heeft de Oostenrijkse Alpenvereniging besloten een nieuwe hut te bouwen.

Nieuwe moderne berghut

De nieuwe hut wordt modern volgens de nieuwste technieken en inzichten voor hutten in het hooggebergte. Desondanks wordt de hut wel knus, volgens de Oostenrijkse Alpenvereniging. Daarmee is het nieuwbouwproject meteen een pilot-project voor de Oostenrijkse Alpenclub. De nieuwe hut wordt gebouwd met nieuwe materialen, waarmee de hut de elementen in het hooggebergte beter kan weerstaan. De nieuwe hut wordt stevig verankerd in de bergwand, zodat de terugtrekkende permafrost geen probleem meer moet zijn. De nieuwbouw van de Seethalerhütte krijgt 22 slaapplekken, inclusief een wintterraum die het hele jaar door open blijft.

Crowdfundingsactie

De nieuwe hut is wel een flinke aanslag op de financiën van de Oostenrijkse Alpenvereniging. Daarom heeft de Alpenvereniging een crowdfundingsactie opgezet. Leden en niet-leden kunnen financieel bijdragen aan de nieuwe hut. De Alpenvereniging stelt daar een tegenprestatie –afhankelijk van de bijdrage- tegenover. Hier vind je meer over de crowdfuningsactie

Meer inspiratie

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)