De sleebaan: sleeën, familiepret, wintersport

De sleebaan: familiepret op wintersport

Op wintersport, lekker skiën, boarden en genieten van het witte landschap. Naast sneeuwballengevechten is er nog een manier om met het gezin van de sneeuw te genieten: de sleebaan. Waar kun je het doen?

Praktijk en pret met de slee

Sleeën kun je zien als een kinderactiviteit. In ons land is stellen we ons er alleen de winterpret bij voor wanneer bij sneeuw kinderen heuvels opzoeken om ervan af te glijden. Maar in de wintersportgebieden in de Alpen, is sleeën serious business. Sommige banen zijn kilometerslang en geven je de kans om met tientallen kilometers per uur naar beneden te suizen. Tegelijk zijn er ook veel banen waar je juist lekker rustig aan kan doen, om van het uitzicht te genieten. 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je elke week het beste van Bergwijzer in je mail! 

Meld je aan


Sleeën in Duitsland

De Duitse krant der Spiegel constateerde al dat sleeën steeds populairder wordt. Het is goedkoper, met het hele gezin te doen en door de toename aan verlichte banen steeds meer een après-ski activiteit. Er zijn banen waarbij je naar het beginpunt moet lopen, bij andere banen kun je een (ski)lift nemen.  Een sportieve sleebaan kan ook met de familie worden gedaan, het is gewoon een kwestie van je snelheid aanpassen. Volgens de ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de Nederlandse ANWB, zijn dit de mooiste sledebanen in Duitsland

Sleebanen in Zwitserland en Oostenrijk

Onder Oostenrijkers in Tirol is sleeën een geliefde wintersport, veel van hen zijn trotse eigenaars van een handgemaakte slee. Een slee kan op vakantie worden gehuurd bij een sportwinkel of een bergbaan. Rondom Innsbrück zijn verschillende ‘rodelbanen’ zoals de sleeparcours in het Duits worden genoemd.  Er is altijd een geschikte baan te vinden. Niet alleen zijn er qua afstand verschillen in korte en lange banen, ook qua inspanning om naar het beginpint te komen en naar wat je onderweg ziet. Er zijn sportieve routes, maar ook romantische routes door bossen, almen en met mooie uitzichten. Een overzicht van de mogelijkheden in Oostenrijk en Zwitserland vind je hier.

 

 

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.