uitslag fotowedstrijd bergen magazine

De uitslag van de fotowedstrijd Bergdromen

Dromen van de bergen, dat doen we allemaal. We ontvingen veel mooie verhalen en prachtige beelden. Bij deze twee verhalen droomden we helemaal weg.

uitslag fotowedstrijd bergen magazine

Emy uit Gorssel

Om 7.00 uur ’s ochtends sta ik op het stationnetje in Wengen te wachten op de trein die mij naar Lauterbrunnen brengt om vandaaruit weer verder terug te reizen naar Nederland. Mijn zoveelste wandelvakantie in het gebied van Eiger, Mönch en Jungfrau zit er op, helaas. Ik kijk met weemoed naar de bergen, die machtige bergen, en zie dat de zon precies op het hotel schijnt dat aan de overkant van het Lauterbrunnendal aan de rand van Mürren ligt, met daar bovenuit torenend de majestueuze Breithorn. Even lijkt het hotel op een klooster diep in de Himalaya’s. Ik leg dit beeld snel vast voordat mijn terugreis mij wegrukt uit dit paradijs. Een paradijs van wilde bloemen en hoge besneeuwde bergtoppen met klaterende bergstromen en watervallen, en altijd een wisselend lichtspel. Wachtend op dat stationnetje overvalt mij al dat intense gevoel van heimwee, wat altijd op de achtergrond zal blijven hangen als ik weer thuis in dit vlakke land ben.:

Jurycommentaar: wat een mooi en bijna magisch moment. Dat is zeker een moment dat je nooit meer vergeet. Dat heeft Emy mooi weten vast te leggen. Daar heb je een goed gevoel van timing en een beetje geluk voor nodig!

uitslag fotowedstrijd bergen magazine

Karianne uit Amsterdam

Afgelopen november (2019) was ik voor het laatst in de bergen, in Nepal. Dat was ook het laatste moment dat alles in mijn leven nog lekker op de rails stond, daarna is er vanalles in rap tempo ontspoort. (Afgescheurde enkelbanden, zieke ouders, door corona geen werk en best een onzekere toekomst).

Dus elke keer als ik foto's van Nepal terug kijk denk ik: 'was ik maar weer daar, toen er nog niets aan de hand was en alles nog goed was!' Ik hoop dat we heel snel weer bergopwaarts gaan met z'n allen!

Jurycommentaar: de foto en het verhaal van Karianne leggen mooi de vinger op de zere plek. De persoon op de foto geeft mooi de verhoudingen van het landschap weer. We kunnen de frisse berglucht zelf bijna op onze huid voelen. Het ontroerende verhaal erbij, maakt het verlangen naar een mooie onbezorgde tocht helemaal voelbaar.

Emy en Karianne winnen allebei een Aircontact Pro 55+15 SL rugzak van Deuter. Gefeliciteerd!

Geïnspireerd door deze prachtige foto's en wil je ook meedoen met een fotowedstrijd? Dat kan! Check hier onze nieuwe fotowedstrijd! 

Meer inspiratie

Merk: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)