Mountainbiken in Oostenrijk

Discussie om mountainbikers in Oostenrijk

De Naturfreunde van Vorarlberg willen af van het verbod op mountainbiken op de bospaden in de Oostenrijkse deelstaat. Op dit moment is mountainbiken op de bospaden nog verboden, maar omdat de sport aan populariteit wint, wil de organisatie van het verbod af.

De politiek loopt echter nog niet warm voor het vrijgeven van alle paden voor mountainbikers. Politici wijzen erop dat er al uitgezette mountainbikeroutes zijn. Daarvan is vastgelegd wie de verantwoordelijkheid heeft over het onderhoud van de paden, en wie er dus de aangewezen persoon is als er door gebrekkig onderhoud ongelukken gebeuren.

Grondeigenaren niet blij

Daarom zijn ook grondeigenaren niet blij met het plan van de Naturfreunde. Zij zijn bang dat ze in geval van ongelukken verantwoordelijk gehouden worden voor de geleden schade mochten er ongelukken gebeuren. Maar de onvrede over de plannen wordt breder gedragen. Met de toename van het aantal mountainbikers in de bergen, neemt ook het aantal klachten over snelle fietsers die over de paden jakkeren, toe.  

Aardig blijven

Het verbod op mountainbiken geldt alleen nog in Vorarlberg. Om mountainbikers ook daar toch de ruimte te geven, worden op veel plekken speciale mountainbikeroutes uitgezet. Toch moeten de snelle fietsers ook op die routes rekening houden met wandelaars. Een definitieve oplossing lijkt dus nog niet in zicht. Daarom roepen beleidsmakers wandelaars als mountainbikers op om toch vooral rekening te houden met andere bergliefhebbers en aardig te blijven tegen elkaar. 

Bronnen

Afbeelding:

Moerschy via Pixabay 

 

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95)