Fotowedstrijd Bergen magazine

Dit zijn de winnaars van de fotowedstrijd Zuiver Water

Het zit erop: de fotowedstrijd ‘Zuiver Water’. We hebben ook dit keer weer bijzonder veel foto’s binnengekregen. Natuurlijk zaten daar veel ‘klassieke plaatjes’ tussen, maar er waren ook veel afbeeldingen die aangaven dat het thema érg breed geinterpreteerd kon worden! Leuk! Enkele foto’s staken kwalitatief boven de rest uit, vooral door de manier waarop ze het thema verbeelden en deze twee raakten de jury het meest. De winnende fotografen ontvangen daarom binnenkort hun Livesaver Liberty waterzuiveraar! Gefeliciteerd!

Dit zijn de winnaars:

Fotowedstrijd Bergen magazine

Iris van der Hoef, Westland

“Harmonie tussen bergen en water... Ik zie kracht, leven, dynamiek en drama. Deze foto gemaakt in de Azoren is magisch en laat zien hoe mooi de natuur kan zijn. De bergen en het water vormen samen een verbond, dat jaar na jaar ongestoord vol geluk stroomt.”

De jury: Prachtig hoe de fotograaf een dromerige sfeer creëert door een opname te maken met een iets langere sluitertijd, waardoor bewegingsonscherpte ontstaat in het water en de cascades als sluiers over de zwarte keien lijken te ‘hangen’. De compositie van het beeld is bovendien doordacht..

Renske Boersma, Gieterveen 

“Hoog in de bergen rond het Aostadal in Italië, ver weg van de bewoonde wereld en grazend vee, lessen we onze dorst met heerlijk ijskoud, kraakhelder water uit een klaterend bergriviertje, onder het toeziend oog van de Mont Blanc. Het verfrissende, zuivere bergwater is een bron van nieuwe energie na de pittige, steile klim naar Lac de la Pierre Rouge, via een 400 treden tellende trap gemaakt van rotsblokken. Dit is pas puur natuur!”

De jury: Er zit duidelijk humor in dit vrolijke beeld. Al is water drinken direct uit de bergbeek niet altijd aan te raden. Voor de volgende keer kun je met je prijs op stap!  

Ook meedoen met een fotowedstrijd? Hier vind je de fotowedstrijd uit het volgende nummer!

 

Meer inspiratie

Merk: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?