Doe mee aan een onderzoek tegen verspilling van kleding

Doe mee aan een onderzoek tegen verspilling van kleding

Hoe doen we zo lang mogelijk met onze outdoorkleding, en wanneer gooien we iets weg? Het Britse merk Grangers hoopt aan de hand van die vragen duurzamer te worden. En dus is het merk een groot onderzoek onder bergsporters gestart. Ook jij kan meedoen!

Hoe zorgen we ervoor dat we langer met onze kleding kunnen doen? Doen we er alles aan om kleding te repareren voordat we het vervangen? En als we dit niet doen, waarom eigenlijk niet? Op het hoofdkantoor van het Britse wasmiddelenmerk Grangers stellen ze deze vragen al een tijdje. Want het antwoord op deze vragen kan helpen om de impact die het merk op het milieu heeft, te verminderen. Omdat Grangers niet alle vragen zelf kan beantwoorden, vragen ze jou en zo veel mogelijk andere bergsporters om mee te helpen met dit onderzoek. Met de resultaten van dit onderzoek hoopt het merk een flinke slag te kunnen slaan in de verduurzaming van de producten.

Wear & Care

En dus is het merk onder de naam ‘Wear & Care´ een onderzoek begonnen. Zo wil Grangers bekijken hoe we onze outdoorkleding gebruiken, en wanneer we die vervangen of repareren. Door dit onderzoek hoopt Grangers anderen aan te moedigen om zelf actie te ondernemen en onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken.

Hoe kan je helpen?

Lijkt jou dit een goed idee, dan kan je heel makkelijk meehelpen. Beantwoord de vragen van de enquête in ongeveer 10 minuten via Grangers.com.

Over Grangers

Het Britse Grangers is een van de grootste merken van wasmiddelen voor bergsportuitrusting. Nu al staan milieubewustzijn en duurzaamheid bij Grangers hoog in het vaandel. Daarom zijn alle producten van Grangers op waterbasis, PFC-vrij en bluesign® goedgekeurd. Het is het eerste merk in de wereld dat plastic flessen van oceaanafval te gebruikt.

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.