Foto: Respect the Mountains

Doe mee aan Envirotrek en help de natuur schoon te maken

Beleef een heerlijke dag in de natuur en help tegelijkertijd de natuur schoon te maken. Doe mee met de Envirotrek en maak een wandeling door de natuur, mét vuilniszakken. Wie vindt het meeste afval?

Doe iets terug voor de natuur

Elk jaar bezoeken 100 miljoen toeristen de Europese Alpen en zij laten allemaal hun sporen achter in de vorm van afval. Er is een groeiende behoefte aan directe actie om het vuil te verwijderen op deze populaire bestemmingen, maar ook in Nederlandse natuurgebieden. Envirotrek vervult deze behoefte. Een wandeling door de natuur, maar dan met vuilniszakken én grijpers.

Dit jaar wordt Envirotrek voor de zevende keer in zes verschillende landen georganiseerd, inclusief Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijg en Oostenrijk. Maar ook in Nederland kun je mee doen! Op 20 juni kun je de Limburgse heuvels gaan schoonmaken en verkennen tijdens een Envirotrek in Landgraaf en op 28 juni in Dopersduin. Envirotrek geeft mensen de gelegenheid iets terug te doen voor de natuur, terwijl ze ervan genieten.

Programma Envirotrek

Het programma begint om 10.00 uur. Deelnemers lopen een wandelroute terwijl ze afval verwijderen uit de natuur. Alle deelnemers een groepsleider en schoonmaakmaterialen overhandigd. De Clean Up eindigt rond 12.30 uur, waarna de deelenemers een beloning krijgen in de vorm van een BBQ lunch. De resterende middag wordt gebruikt om een outdooractiviteit uit te proberen, namelijk mountainbiken, geocachen, klimmen in het Klimbos, zeekajakken, brandingvaren en kickbicken. Ook maak je kans op een leuke prijs - als een KEEN Footwear, hoofdsponsor van Envirotrek - voor het meest origineel gevonden afval. De dag eindigt rond 16.00 uur.

Praktische informatie over Envirotrek

Wil je mee doen aan de Envirotrek in Nederland of een van de andere deelnemende landen? Neem dan een kijkje op Respect the Mountains en geef je op. Daar vind je ook alle overige infomratie, zoals vertreklocaties en wat je mee moet nemen. De entree kost €10,-, inclusief een t-shirt, de BBQ lunch en een outdoor activiteit. Kinderen zijn ook van harte welkom. Tot 12 jaar betalen zij €5,-.

Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling