Wandelen in Alpbachtal Seenland

Drie nieuwe wandeltochten in Alpbachtal Seenland in Tirol

Een meerdaagse wandeltocht blijft een van de mooiste manieren om de bergen te ontdekken. In het Alpbachtal in de Oostenrijkse regio Tirol zijn er daarom weer drie nieuwe meerdaagse wandeltochten geopend. Variërend van een tocht voor het hele gezin tot een uitdaging voor de ervaren bergwandelaar.

Driedaagse Familie Tour Alpbachtal

Deze wandeling is geschikt voor het hele gezin. In drie dagen wordt negentien kilometer afgelegd, waarbij 1.184 hoogtemeters bedwongen worden. Doordat er maar zo'n drie tot vier uur per dag echt gewandeld moet worden, blijft er genoeg tijd over om te ontspannen, bijvoorbeeld in een van de vier dorpen langs de route. Onderweg kom je ook langs het bergmeertje ‘Hösllacke’, je kan op zoek naar kleurige ertssteenen en bij een van de overnachtingsplekken kun je de boer nog helpen met het verzorgen van de dieren. De route is open van 23 mei tot 11 oktober 2015. Meer informatie over de route kun je hier vinden.

Vier dagen wandelen door de Brandenberger Alpen

Wie van iets meer uitdaging houdt kan in de Brandenberger Alpen aan zijn trekken komen. In een vierdaagse wandeltocht trek je over vier bergtoppen van de Brandenberger Alpen en het Rofangebergte. In 51 kilometer ga je zo'n 3.608 meter omhoog en naar beneden. De tocht begint bij de Sonnwendjochgahn in Kramsach. Vanaf daar loopt de route via het hoogdal Brandenberg via de Jocheralm naar Pinegg. Daarna gaat het door langs de Zireiner See waarna de wandeling weer teruggaat naar het beginpunt. De tocht is open van 23 mei tot 11 oktober 2015. Meer informatie over de tocht door de Brandenberger Alpen vind je hier.

Expert-tour: vierdaagse etappe wandeling voor ervaren bergwandelaars

Echte experts lopen de Expert-Tour. In vier etappes leg je zo'n 49 kilometer af. Daarbij gaat het 3300 meter omhoog en 4288 naar beneden. Onderweg beklim je de Grosser Galtenberg, de hoogste berg van het Alpbachtal. Andere highlights van deze route zijn het uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner vanaf de Gratlspitz. De tocht is open van 11 juni tot 11 oktober 2015. Meer informatie over deze tocht is hier te vinden.

 

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?