Fietsen in de Drome_foto DorisDoris.R

Fietsen in de Provence tijdens de Drôme Tour

Fietsen in de Drome_foto DorisDoris.RStichting DrômeTour organiseert van 7 tot 14 juni 2014 de vierde editie van de DrômeTour, het meerdaagsefietsvakantie-evenement in Zuid-Frankrijk, en wordt dit jaar gehouden van 7 tot en met 14 juni. Inschrijven is nu mogelijk.

De DrômeTour is een kleinschalig fietsevenement dat wordt gehouden in het Franse departement La Drôme. Zes dagen lang wordt gefietst en iedere dag wordt gestart en gefinisht in het fraai tussen de bergen gelegen dorpje Saint Ferreol Trente Pas. Op de laatste dag wordt de bekende wielerberg Mont Ventoux beklommen.

Fietsen in de Drôme

Het fietsgebied is een Voor-Alpen-gebergte met provençaalse invloed. In juni is de Drôme voor de tourfietser “The place to be”. Juist dan is het uitstekend fietsweer en is de natuur op z’n mooist.

Bij de DrômeTour staat het deelnemen voorop. Het evenement is geen wedstrijd, maar een echt toerevenement.

Meerdere afstanden mogelijk

Er wordt dagelijks gefietst over meerdere afstanden. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 40, 60 en 100 kilometer, gemarkeerd met pijlen.Kies je voor de kortere afstanden van 40 en 60 á 70 kilometer, dan kun je volop genieten van natuur en cultuur. Maar je kunt ook kiezen voor zwaardere en langere tochten van circa 100 kilometer en een uitdaging vinden in het beklimmen van hogere cols.

Via de organiserende Stichting DrômeTour kan je je nu inschrijven voor de editie van 2014. Een deel van de opbrengst gaat naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, die zich inzet tegen de taaislijmziekte. Meer informatie en ook mogelijkheden voor het inschrijven zijn te vinden op www.drometour.com

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?