Refuge du Lac Blanc

Gesloten berghutten op de Tour du Mont Blanc

Goed nieuws en slecht nieuws vanaf de Tour du Mont Blanc. Maar liefst twee berghutten houden in 2019 hun deuren gesloten op de beroemdste Grande Randonnée van de Alpen.

Tekst en foto: Noes Lautier

Verbouwing en conflict

Gîte La Flégère wordt in 2019 verbouwd. De beroemde Refuge du Lac Blanc, op een uurtje lopen daar vandaan, gaat waarschijnlijk voor de tweede zomer op rij niet open vanwege een juridisch conflict. De waard neemt vooralsnog geen reserveringen aan: “As the legal situation of the shelter is still unclear, we are not able to take reservations for the summer season. Greetings, Refuge du Lac Blanc” leest het als je online probeert te reserveren.

Het Office du Tourisme van Chamonix beweert echter bij hoog en bij laag dat de hut komende zomer open zal zijn. Om het probleem compleet te maken wordt de kabelbaan van La Flégère komende zomer gerenoveerd en ja, dan is hij onbruikbaar. Blijft over: bivakkeren!

Update 29-3: Refuge du Lac Blanc open!

Van een oplettende lezer ontvingen we bericht dat de Refuge du Lac Blanc open is. Hij heeft telefonisch contact gehad met de -nieuwe- huttenwaard, en zowel een reservering als aanbetaling gedaan!

Refuge du Col de Balme

En het goede nieuws is … De ‘heks van Refuge du Col de Balme’, misschien wel de meest bizarre huttenwaardin ooit, heeft het stokje overgedragen aan Henry Lapeyrere. Via de site van Noes Lautier blijf je op de hoogte.

 

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!