Webinar Bernd Ritschel Lowe Alpine Rab

Gratis: online webinar van fotograaf Bernd Ritschel

Fotograaf Bernd Ritschel is al dertig jaar in de Alpen te vinden. Als alpinist én als fotograaf. Donderdag 18 februari geeft hij een gratis webinar over zijn werk, de Alpen en… klimaatverandering.

De foto’s van Bernd Ritschel heb je waarschijnlijk wel eens gezien. Want Ritschel is niet alleen ambassadeur voor de bergsportmerken Rab en Lowe Alpine, hij is ook fotograaf voor de twee merken. In de afgelopen decennia heeft hij dan ook heel veel foto’s gemaakt waarin de bergen centraal staan. En door dat werk, ging hij de bergen door een hele andere lens zien. Letterlijk en figuurlijk. Want hoewel bergen natuurlijk onverwoestbaar lijken, zag Ritschel door de lens van zijn camera juist de kwetsbaarheid van die bijzondere omgeving.

Daarover gaat zijn lezing  Glaciers of the Alps. Als bergliefhebbers weten we als geen ander hoe de bergen veranderen. Gletsjers, planten en dieren, we zien ze elke keer weer een beetje veranderen. Aan de hand van zijn foto’s laat Ritschel die verandering zien, maar ook de schoonheid van de bergen, die er gelukkig nog is. Meer weten over het werk van Ritschel? Op zijn website vind je meer informatie én veel mooie foto’s!

Tijd en data

Het online webinar wordt gratis gestreamd via Facebook. Er is een Duitstalige en een Engelstalige versie:

Op 18 februari 2021 kun je om 18.00 uur de Duitstalige versie volgen via deze link
Op 18 februari 2021 kun je om 21:00 uur de Engelstalige versie volgen via deze link
 

De lezing wordt gehouden in het kader van de nieuwe klimaatdoelstellingen van Rab en Lowe Alpine. De twee merken hebben besloten om helemaal klimaatneutraal te gaan werken. 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)