Foto: Sebastian Wallroth via Wikipedia

Grote trailrunning wedstrijden

MudSweatTrails is een platform opgezet door én voor enthousiaste Trailrunners in Nederland en België. Zij organiseren meerdere wedstrijden en evenementen per jaar. Binnenkort organiseren zij twee grote trailrunning wedstrijden: het Nederlands Kampioenschap Trailerrunning en De Eiger Ultra Trail.

Het NK Trailrunning

Op zondag 1 november 2015 wordt er voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap Trailrunning gehouden. Tijdens dit NK zijn er drie afstanden die gelopen kunnen worden: 10 kilometer, 17 kilometer of 35 kilometer. Alleen de 35 kilometer telt als een officiële NK afstand. Deze Trailrunning wedstrijd gaat over natuurlijke, onverharde en uitdagende paden in de buurt van Schoorl, Bergen, Camperduin en Hagen aan Zee. Op dit moment kun je je alleen nog inschrijven voor de 10 kilometer, ook wel de ‘start to trail’ genoemd. Bij de langste afstand, de 35 kilometer, worden de titels Nederlands Kampioen en Nederlands Kampioene Trailrunning uitgereikt. Het NK Trailrunning wordt uitgeschreven door de Atletiekunie.

De Eiger Ultra Trail

De tweede grote wedstrijd van MudSweatTrails is de Eiger Ultra Trail. Deze trail is door RunnersWorld Magazine uitgeroepen tot de mooiste race van de wereld in 2015. In 2016 organiseert MudSweatTrails voor de derde keer een reis richting de trail. Hierbij is er een keuze uit 16 kilometer, 35 kilometer (een nieuwe afstand), 51 kilometer en tot slot 101 kilometer. Het record van de 101 kilometer is in handen van Zwitserse Urs Jenzer bij de mannen met een tijd van 11 uur en 44 minuten. Bij de vrouwen is het record in handen van de Franse Caroline Chaverot met een tijd van 12 uur en 45 minuten. In de pakketten die worden aangeboden zitten voorbereidende clinics, accommodatie en een startnummer. Want het meest belangrijke is goed voorbereid aan de start komen en het met een enorm gezellige en motiverende groep te ondernemen. De inschrijving van deze wedstrijd opent op 23 oktober 2015.

Meer informatie kun je vinden op de website van MudSweatTrails.

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?