Het World Nature Forum in Naters is nu open!

In het Zwitserse Naters kun je nu het mooiste Alpenlandschap ervaren in een nieuw bezoekerscentrum. De erfgoedorganisatie UNESCO heeft in Naters een nieuw bezoekerscentrum geopend, dat helemaal draait om het werelderfgoed van het Swiss Alps Jungfrau-Aletsch gebied.

In het bezoekerscentrum

In het bezoekerscentrum vind je een tentoonstelling die draait om het landschap, water en klimaat van het Jungfrau-Aletsch gebied. Hoe ziet de toekomst van het gebied eruit? Wat kunnen we doen om het bijzondere gebied te behouden voor de toekomst? Wat betekent klimaatverandering voor het gebied? Dit soort vragen komen aan bod in de tentoonstelling. Een hoogtepunt van de tentoonstelling is een grote videopresentatie van het gebied op een scherm van wel 100 vierkante meter groot. Door dit grote scherm ga je helemaal op in de schoonheid van het werelderfgoed.

Een trailer van de film bekijk je hier: 

Ook zijn er diverse interactieve plaatsen waar je meer kan leren over het erfgoed in het Jungfrau-Aletschgebied. Zo kom je spelenderwijs meer te weten over het ontstaan van de Alpen. Het geleerde kan je daarna meteen in de praktijk brengen: in een grote zandbak kun je zelf bergen en rivieren laten ontstaan. Ook staat er een oude treinwagon waarin je een virtueel ritje kunt maken over de spoorbaan die de zuidelijke toegang tot het Aletschgebied had moeten worden. De spoorlijn is er nooit gekomen, maar in het nieuwe bezoekerscentrum kun je het wel mee maken!

Hier vind je meer informatie over het nieuwe bezoekerscentrum

Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)