Kulturweg Zermatt

Historische wandelroute bij Zermatt verlengd

In 2019 opende tussen Zermatt en Zmutt in Zwitserland een ‘historische wandelroute’. De route zelf was dan wel ‘nieuw’, hij stond helemaal in het teken van de geschiedenis. En die route is nu verlengd met een nieuwe etappe. 

Het eerste deel van de route, die in 2019 open ging, voerde je niet alleen langs Zmutt, een van de oudste gehuchten van Zwitserland, maar ook langs een oude boerenschuur. En oud betekent in dit geval ook echt bijzonder. Het gebouw stamt uit de dertiende eeuw en is daarmee waarschijnlijk de oudste boerenschuur van Europa.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


De nieuwe wandeling zal in juni 2021 geopend worden en gaat rondom Zmutt verder waar de oude wandeling ophoudt: in Zmutt. Bij deze route zal het dorpje zelf centraal staan. Het precieze traject is nog niet bekend, maar waarschijnlijk wordt de route een prima aanvulling op de al bestaande route en vormt zo een leuke extra voor wie zich nog even éxtra in de geschiedenis wil verdiepen. De route voert je door en langs het dorp, en onderweg kom je -net als bij het oude deel van de route- informatiepanelen tegen op bijzondere plekken. Bijzonder is dat er nu ook

Het dorpje is niet groot, slechts twintig houten huizen, maar die huizen zijn stuk voor stuk bijzonder. Ze zijn opgetrokken in de bouwstijl die typisch is voor Wallis. Ook de kapel, gewijd aan de beschermheilige van Wallis, de heilige Catharina van Alexandrië, is bijzonder.

Met een beetje geluk kunnen we deze zomer dus genieten van een ‘nieuw’ stukje Zwitserse geschiedenis. Het is de bedoeling dat de route in totaal vijf etappes lang wordt. 

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer