berghut Refuge l'Aigle

Huttenwaard voor berghut Refuge de l’Aigle gezocht

Altijd al gehouden van berghutten? Dan is dit echt iets voor jou! De Franse bergsportvereniging FFCAM zoekt namelijk iemand die vanaf de lente huttenwaard van de berghut Refuge l’Aigle wil worden.

Dagenlang op de top van de berg zitten. Dat klinkt voor velen zeker niet als een straf. Als je bij berghut 'Refuge de l’Aigle' het woord 'bergtop' zegt, hebben we het ook echt over een hoge bergtop. De berghut ligt op een hoogte van 3450 meter. Na de hoogste berghut van Frankrijk Refuge de Goûter, staat Refuge de l’Ailgle op de tweede plaats. Hij is bereikbaar met een zes uur lange wandeltocht, maar als je dat wat veel in de oren klinkt, kan je er -als huttenwaard- ook per helikopter heen worden gebracht. De berghut staat op de Adelaarsrots en kijkt neer op de berg Meije in het noordwesten van het Écrinsmassief aan de Italiaanse grens. Een prachtig uitzicht dus!


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


De berghut bestaat uit één grote ruimte. Hierin wordt gegeten, geslapen en uitgerust. Voor de waard is wel een aparte slaapruimte geregeld, zodat die in de nacht goed kan bijtanken. De hut kan zo’n dertig gasten ontvangen, van bruiloften tot fanatieke bergbeklimmers, dus het is één grote gezellige boel.

Door de hoge ligging is er geen stromend water of WIFI te vinden. Wel is er verwarming door middel van zonnepanelen. Maar dan moet het natuurlijk wel mooi weer zijn. Er ligt vaak een dunne lijn tussen kamperen en overnachten in een berghut die zo afgelegen ligt. Je gaat dus echt een tijdje back to basic.

Als je huttenwaard van deze berghut wordt, ben je onder andere een gastheer- of vrouw. Je ontvangt gasten die aankomen per helikopter of aankomen na een lange wandeltocht. Je zorgt voor de catering, bevoorrading en zorgt ervoor dat alles goed onderhouden blijft.
Je loon bestaat uit het gratis verblijf in de berghut en de opbrengst van het eten en drinken.

Maar je kan niet zomaar waard worden. Je moet wel heel wat in huis hebben. Je moet je weg door het hooggebergte kunnen vinden, een universitair diploma als bergwacht hebben en ook een EHBO diploma bezitten. Oftewel: deze functie is niet voor iedereen weggelegd.

Klinkt dit als iets voor jou? Hier kan je de vacature lezen.
Je begint op 1 april, maar het einde van je taak staat nog niet vast. Dit hangt af van de weersomstandigheden in de regio.

 

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?