foto: Filippo Blengini

Italiaan schiet grootste panoramafoto ter wereld

De Italiaanse fotograaf Filippo Blengini heeft het record van de grootste foto ter wereld gebroken. Daarvoor voegde hij maar liefst 70.000 foto's van de Mont Blanc samen tot één panoramafoto.

Inzoomen op klimmers en huisjes

Met het record was Blengini zo'n 35 uur bezig. Het resultaat? Een haarscherp beeld met 365 gigapixels. Wie de foto zou willen uitprinten heeft een papier nodig van maar liefst 110 meter.

Om de foto te maken klom de Italiaanse fotograaf naar een hoogte van 3500 meter. Daar schoot hij 70.000 foto's met drie camera's. Het maken van de foto's nam in totaal ca. twee weken bezig. De meeste tijd - ongeveer twee maanden - ging zitten in het nabewerken van de foto's.

Je kunt de foto bezichtigen op de website van In2White. Daar zie je de foto in z'n geheel, maar kun je ook inzoomen op bergbeklimmers, hijskranen en huisjes. Meer informatie over de grootste panoramafoto ter wereld vind je onder andere op de website van het AD.

Voor Blengini het record verbrak, was een skyline van Londen de grootste foto ter wereld. Deze panoramafoto telde 320 gigapixels.

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!