De Pizzo Redorta in de zomer

Italiaanse klimmer Mario Merelli sterft op zijn 'thuisberg'

De Pizzo Redorta in de zomerDe gerenommeerde bergbeklimmer Mario Merelli is afgelopen woensdag door een ongeluk om het leven gekomen. De 49-jarige Italiaan maakte een dodelijke val tijdens de beklimming van de Pizzo Redorta, vlakbij zijn woonplaats in de Italiaanse provincie Bergamo.

Mario Merelli was een van de beroemdste Italiaanse klimmers en een drijvende kracht achter het alpinisme in de regio Bergamo, zo schrijft de website PlanetMountain.com. Hij verwierf onder andere faam met vele beklimmingen in de Himalaya, waaronder twee maal de Mount Everest en negen andere pieken boven de 8000 meter. Sinds zijn eerste Himalaya-expeditie in 1998 ondernam hij in totaal 18 klimexpedities naar het Aziatische hooggebergte.

Maar Merelli was geen superman, schrijft klimvriend Manuel Lugli op de website NodoInfinito.com. Tussen zijn expedities door leefde Merelli een doodgewoon leven in de Val Lizzola, waar hij met zijn familie een hotel runde. Op een berg in precies deze vallei, die hij ongetwijfeld al talloze keren beklommen heeft, is Merelli nu om het leven gekomen. In de internationale klimwereld wordt getreurd om zijn dood. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?