kamperen karinthië

Kamperen in Karinthië is populair

De Oostenrijkse deelstaat Karinthië is populair bij kampeerders. Dat blijkt uit cijfers van de ÖAMTC, de Oostenrijkse ANWB. 

Vaker en langer kamperen

Kamperen in Oostenrijk is populair. In 2018 werden maar liefst 6,9 miljoen nachten doorgebracht op Oostenrijkse campings. 2,3 miljoen daarvan werden in Karinthië doorgebracht. Het grootste aantal van alle Oostenrijkse deelstaten. En niet alleen overnachtten mensen vaker in Karinthië, ze bleven er ook langer. Gemiddeld blijven kampeerders zes dagen op een camping, waar dat in de rest van Oostenrijk slechts vier dagen is.

Veel kampeerplaatsen

Karinthië heeft kampeerders ook veel te bieden, bovenal een enorm aanbod aan kampeerplaatsen. Er zijn meer dan honderd campings, die bij elkaar maar liefst zestienduizend kampeerplaatsen aanbieden. Overigens zijn dat niet alleen plekken waar je zelf je tentje moet opzetten, maar ook plekken voor luxe campers die gehuurd kunnen worden. En wie dan echt op z’n tentje of caravan is uitgekeken kan nog terecht op campings waar allerlei nieuwigheidjes op kampeergebied, zoals ‘Wood Cubes’, worden aangeboden.

De deelstaat wordt niet alleen geroemd om het enorme aantal kampeerplaatsen en de veelzijdigheid van het aanbod aan kampeermogelijkheden, ook de omgeving wordt geroemd. Vanaf de campings zijn veel wandel- en mountainbikeroutes goed bereikbaar, waardoor de campings een prima uitvalsbasis zijn voor wandeltochten in de omgeving.

Winterkamperen

Ook de tijd dat kamperen alleen in de zomer kon, is voorbij. Op verschillende plekken in de deelstaat zijn winterkampeerplekken ingericht. Omdat je in je caravan uiteraard geen plek hebt voor je natte en besneeuwde skispullen, zijn de wintercampings vaak voorzien van een trockenraum en andere voorzieningen die je wintervakantie een beetje luxe geven.  

 

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.