Winterport in Karinthie

11 wintertips voor het gezin in Karinthië

In het zonnige Karinthië in het zuiden van Oostenrijk is het deze winter flink genieten voor het hele gezin. Van de allerkleinsten tot de ouders, er is genoeg te doen om iedereen een heerlijke vakantie te bezorgen. Want als de kinderen zich prima vermaken, kunnen hun ouders ook heerlijk genieten. Dat weten ze in Karinthië maar al te goed.  Hierbij alvast 11 tips voor een welverdiende familiewintersport in Karinthië

1 Voordelig skiën met de gezins-euro in Bad Kleinkirchheim

Heb je al eens van de gezins-euro gehoord? Die is onderdeel van een weekarrangement van de wintersportregio Bad Kleinkirchheim. Hier carven en skiën kinderen tot 12 jaar op de circa 100 pistekilometers, onder begeleiding van hun ouders, voor maar één euro per dag. Ook zijn er heel veel arrangementen voor gezinnen, van vakanties op de boerderij tot luxe vakanties in 5-sterren hotels. En krijg je een gratis skipas voor het hele gezin bij een verblijf vanaf 4 maart bij deelneemende bedrijven met ook nog 50% korting op de toegang tot de thermen.

Lees meer

2 Ski-les voor de allerkleinsten

In het 'Windel-Wedel-Camp' in de regio Lieser- en Maltatal in Karinthië krijgen kinderen vanaf twee jaar spelenderwijs het bochtenwerk onder de knie. "Knieën buigen en doorzetten" - met raad en daad zorgen de gediplomeerde skileraren ervoor dat de kleintjes al snel de eerste kneepjes van het vak leren. 

Lees meer

3 'Hoe kleiner, hoe voordeliger' bij de Weissensee

De Weissensee verandert 's winters in de grootste, natuurlijke ijsvlakte van Europa. Hier kan je op de ijs- en schaatsbanen naar hartenlust schaatsen en ijshockey spelen. De vier kilometer lange natuurlijke rodelbaan van de Naggler Alm is ook een aanrader! 

Lees meer

Winterport in Karinthie

4 Nice Suprice in het Nassfeld

Ook het grootste skigebied van Karinthië, het Nassfeld, is ideaal voor gezinnen. Onder de noemer 'Nice Surprise' worden kinderen tot 10 jaar uitgenodigd om te komen skiën. Kijk op de website voor de voorwaarden en deelnemende bedrijven. En voor zowel de kleine als de grote wintersporters vind je hier ook de langste floodlightpiste van de Alpen, snowpark Nassfeld, 'Blue Day' met fun-apparaten, 3 SkiMovie-trajecten en een uitstekend terrein om het skiën te oefenen. 

Lees meer

5 De skicarrousel rond de Millstätter See

Midden in Karinthië ligt de Millstätter See. Stap hier in skicarrousel rond de Millstätter See. Want vanaf hier ben je in circa 30 minuten met de auto bij de mooiste pistes van Karinthië: op sportberg Goldeck, in Bad Kleinkirchheim/St. Oswald, op de Katschberg, het Nassfeld of de Mölltaler gletsjer. 

Lees meer

Winterport in Karinthie

6 Het Heidi Alm Skipark op de Falkert

Het Heidi Alm Skipark op de Falkert is een ideaal toevluchtsoord voor gezinnen met kinderen, die onder de hoede van de grappige figuren Heidi en Peter willen leren skiën. De vier sleepliften en twaalf pistekilometers vormen een uitstekende basis voor het eerste bochtenwerk in de sneeuw. En daarna is het tijd voor Heidi's Kids Snowpark met kickers, boxen, rails, scherpe bochten en de golvenbaan. In het Heidi Alm Skipark op de Falkert skiën kinderen tot hun zesde verjaardag onder begeleiding van een volwassene helemaal gratis.

Lees meer

Winterport in Karinthie

7 De Alpen-achtbaan 'Nocky Flitzer'

De Turracher Höhe is ideaal voor gezinnen. Je kan hier rekenen op gezinskortingen voor de skipassen, speciale skilessen voor de kids en hotels met een speciaal aanbod voor kinderen (bijv. kinderactiviteiten in het weekend en tijdens de vakantieperiodes). Wil je een heel bijzondere kick beleven? Suis dan via de 1,6 kilometer lange Alpen-achtbaan 'Nocky Flitzer' richting dal. Of leef je uit in het snowpark en op de funslope. 

Lees meer 

8 'Welcome Beginners' op de Gerlitzen

Voor onvergetelijke skidagen voor het hele gezin heeft ook de Gerlitzen, de populaire berg bij Villach, alles in huis, zoals brede pistes, kinder- en 'Schneebären'-terreinen, op kinderen afgestemde gerechten en gezinsvriendelijke accommodaties. De Gerlitzen heeft het keurmerk 'Welcome Beginners'. Deskundigen van het 'Seilbahnverband' controleren jaarlijks of het skigebied ook echt geschikt is voor beginners en herintreders. Aanrader is ook de avonturenwereld Kärnten Therme in Warmbad Villach met buisglijbanen, Crazy River en meermin-zwemmen.

Lees meer

9 'Katschi’s Kinderwelt' op de Katschberg 

In 'Katschi’s Kinderwelt' op de Katschberg genieten de kinderen met volle teugen. Ze voeren onder deskundige begeleiding van de skileraren hun eerste kunsten uit. Sprekende stripfiguren moedigen de kinderen aan langs de voor hen gereserveerde pistes. En met de Mini­Jet, een op kinderen afgestemde sleeplift, gaan ze weer terug naar het begin. Als de kleintjes tussendoor even willen bijkomen, kunnen ze in de warmtepaviljoens terecht om uit te rusten en weer warm te worden. Na een dag skiën worden de kinderen met de 'paard-en-wagen-taxi' weer teruggebracht naar het hotel. 

Lees meer

Winterport in Karinthie

10 Ver van de drukke skigebieden

Enthousiaste ski-gezinnen komen op de Flattnitz, Saualpe en Simonhöhe in de vakantieregio Mittelkärnten, volledig aan hun trekken. Absolute winterpret voor jong en oud, van begin december tot eind maart vind je op de sneeuwzekere pistes van de Flattnitz, ver van de drukke skigebieden. Een bijzondere ervaring: supersnel rodelen tijdens zonsondergang. Een skidoo brengt de rodelaars naar de start van hun avontuur. 

Lees meer

11 Dit mag je ook niet missen

Ook de regio Wörthersee en deelstaathoofdstad Klagenfurt hebben 's winters een sfeervol aanbod voor het hele gezin. De 'Pyramidenkogel' en de kerstmarkt in Klagenfurt zijn een bezoekje absoluut waard. Een bijzonder mooie ervaring: tijdens de 'Veldener Advent' verandert Velden in een stad vol engelen. De 'Stille Advent' bij de adventpromenade in Pörtschach geeft je een goede indruk van de Karinthische tradities en gebruiken.

Wel eens van de 'Schneemannkarte' gehoord? De 'Schneemannkarte' is bedoeld voor kinderen tot tien jaar, is verkrijgbaar in Heiligenblut en kost € 3,- in combinatie met een kaart voor de ouders.

De skigebieden Koralpe, Klippitztörl en Weinebene zijn heel geschikt voor beginnende en herintredende skiërs vanwege hun vriendelijke hellingen en overzichtelijkheid. In skigebied Klippitztörl kunnen kinderen die met hun ouders in een van de deelnemende accommodaties verblijven, in het laagseizoen gratis skiën.
 

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen