De Watzmann: Foto Nationalpark Berchtesgaden

Klimroute op de Watzmann wordt vernieuwd

Hoog op de Watzmann wordt hard gewerkt. Vier mannen herstellen daar de stalen zekeringen van de vier kilometer lange route over Watzmann-Grat. Die waren door de weersomstandigheden op de berg ernstig beschadigd geraakt.

De Watzmann is een populaire berg, die duizenden bergwandelaars van over de hele wereld aantrekt. Veel van die wandelaars maken gebruik van de 250 kilometer wandelroutes in het gebied, en die moeten onderhouden worden. De vier kilometer over de Watzmann-Grat is zo’n populaire route. Jaarlijks maken zo’n 2000 mensen gebruik van de route.

Geen makkelijke klus

Vooral tussen de Südspitze en de Mittelspitze moesten veel delen van de route vervangen worden. Dat betekent dat er kabels zijn vernieuwd en vervangen, maar ook dat er kabels die onnodig waren, zijn weggehaald. Geen makkelijke klus voor de vier klimmers die op 2500 meter hoogte aan het werk waren.

De Watzmann-Grat

Naast het stevige klauterwerk moesten de arbeiders ook al hun gereedschappen en materialen meesjouwen. Daarbij is de route ook zonder zware lichamelijke arbeid al niet makkelijk. Tegenover Oostenrijkse media vertelden de arbeiders dat de route over de Watzmann-Grat is niet bepaald voor beginners is, ondanks de zekeringen die in de bergwand zijn aangebracht. Van de vier kilometer lange route over de graat, is maar zevenhonderd meter gezekerd. Maar ook van de delen die niet gezekerd zijn, zijn veel delen technisch zeer zwaar.  

Het onderhoud van de klimroutes op de Watzmann is de verantwoordelijkheid van het Nationalpark Berchtesgaden.

 

 

Meer inspiratie

Ontdek het skigebied Turracher Höhe (1.763 m). Dit is één van de meest sneeuwzekere en gevarieerde skigebieden in Oostenrijk.

Het Montafon telt vijf skigebieden. Voor deze skigebieden en voor het naburige Brandnertal geldt één skipas.

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!