De Watzmann: Foto Nationalpark Berchtesgaden

Klimroute op de Watzmann wordt vernieuwd

Hoog op de Watzmann wordt hard gewerkt. Vier mannen herstellen daar de stalen zekeringen van de vier kilometer lange route over Watzmann-Grat. Die waren door de weersomstandigheden op de berg ernstig beschadigd geraakt.

De Watzmann is een populaire berg, die duizenden bergwandelaars van over de hele wereld aantrekt. Veel van die wandelaars maken gebruik van de 250 kilometer wandelroutes in het gebied, en die moeten onderhouden worden. De vier kilometer over de Watzmann-Grat is zo’n populaire route. Jaarlijks maken zo’n 2000 mensen gebruik van de route.

Geen makkelijke klus

Vooral tussen de Südspitze en de Mittelspitze moesten veel delen van de route vervangen worden. Dat betekent dat er kabels zijn vernieuwd en vervangen, maar ook dat er kabels die onnodig waren, zijn weggehaald. Geen makkelijke klus voor de vier klimmers die op 2500 meter hoogte aan het werk waren.

De Watzmann-Grat

Naast het stevige klauterwerk moesten de arbeiders ook al hun gereedschappen en materialen meesjouwen. Daarbij is de route ook zonder zware lichamelijke arbeid al niet makkelijk. Tegenover Oostenrijkse media vertelden de arbeiders dat de route over de Watzmann-Grat is niet bepaald voor beginners is, ondanks de zekeringen die in de bergwand zijn aangebracht. Van de vier kilometer lange route over de graat, is maar zevenhonderd meter gezekerd. Maar ook van de delen die niet gezekerd zijn, zijn veel delen technisch zeer zwaar.  

Het onderhoud van de klimroutes op de Watzmann is de verantwoordelijkheid van het Nationalpark Berchtesgaden.

 

 

Meer inspiratie

Ontdek de 5 beste berghutten van Tirol. Ontdek de regio voor fijnproevers!

De mogelijkheden voor een speciale Tiroler winter zijn oneindig. Bekijk hier alle tips.

Maak kennis met de top-collectie van Mammut. De collectie is ontworpen voor serieuze alpinisten.

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 29 januari 16:00 uur abonnee!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!