De Watzmann: Foto Nationalpark Berchtesgaden

Klimroute op de Watzmann wordt vernieuwd

Hoog op de Watzmann wordt hard gewerkt. Vier mannen herstellen daar de stalen zekeringen van de vier kilometer lange route over Watzmann-Grat. Die waren door de weersomstandigheden op de berg ernstig beschadigd geraakt.

De Watzmann is een populaire berg, die duizenden bergwandelaars van over de hele wereld aantrekt. Veel van die wandelaars maken gebruik van de 250 kilometer wandelroutes in het gebied, en die moeten onderhouden worden. De vier kilometer over de Watzmann-Grat is zo’n populaire route. Jaarlijks maken zo’n 2000 mensen gebruik van de route.

Geen makkelijke klus

Vooral tussen de Südspitze en de Mittelspitze moesten veel delen van de route vervangen worden. Dat betekent dat er kabels zijn vernieuwd en vervangen, maar ook dat er kabels die onnodig waren, zijn weggehaald. Geen makkelijke klus voor de vier klimmers die op 2500 meter hoogte aan het werk waren.

De Watzmann-Grat

Naast het stevige klauterwerk moesten de arbeiders ook al hun gereedschappen en materialen meesjouwen. Daarbij is de route ook zonder zware lichamelijke arbeid al niet makkelijk. Tegenover Oostenrijkse media vertelden de arbeiders dat de route over de Watzmann-Grat is niet bepaald voor beginners is, ondanks de zekeringen die in de bergwand zijn aangebracht. Van de vier kilometer lange route over de graat, is maar zevenhonderd meter gezekerd. Maar ook van de delen die niet gezekerd zijn, zijn veel delen technisch zeer zwaar.  

Het onderhoud van de klimroutes op de Watzmann is de verantwoordelijkheid van het Nationalpark Berchtesgaden.

 

 

Meer inspiratie

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Wandel door de prachtige dalen, leer de tradities en gebruiken en geniet van het adembenemende uitzicht.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)