Nieuw record op Watzmann

Met een hoogte van 1800 meter is de Watzmann-Oostwand de grootste rotswand in de oostelijke Alpen. Ondanks de matige klimmoeilijkheden blijft het een lastige klim. Op 27 augustus 2015 verbroken Philipp Reiter en Martin Schidlowski het record op de 3000 meter lange klim. Al meer dan 100 mensen hebben deze uitdaging met het leven betaald sinds de eerste beklimming in 1881.

Hirschbichler

De gehele route, die al gauw 3000 meter bedraagt, neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Sommige klimmers doen er zelfs meer dan 14 uur over. Dit staat schril in contrast met het record van Albert Hirschbichler, die in 1988 een recordtijd neerzette. In slechts 2 uur en 10 minuten wandelde hij van St. Bartholomew via de Oostelijke muur naar het zuidelijkste puntje. Dit magische record zou 27 jaar lang onverslagen blijven.

Nieuw record

Dit record werd op 27 augustus 2015 verbroken door Philipp Reiter en Martin Schidlowski. Zij verbeterden de tijd van Hirschbichler met ruim 7 minuten. Het nieuwe record staat nu op 2 uur, 2 minuten en 53 seconden. Philipp Reiter staat in Trailrunner kringen bekend als een van de beste in zijn discipline en heeft daarom de naam ‘de tovenaarsleerling’.

Gehele Watzmann

Een dag voor dit record werd er nog een nieuw record gevestigd. Toni Palzer heeft het oude record van het overschrijden van de gehele Watzmann verbroken. De totale afstand van de Watzmann is 22,5 kilometer en overwint een hoogte van 2389 hoogte. Afgelopen week rende Palzer deze route in slechts 3 uur 10 minuten en 16 seconden. Het oude record stond ook op zijn naam. Over het stuk van Wimbachbrücke tot Hocheck deed hij 1 uur en 25 minuten. Voor de overschrijding van de piek van Hochek tot het zuidelijke punt had hij slechts 28 minuten nodig. Het laatste gedeelte van de zuidelijke punt tot terug bij Wimbachbrücke voltooide hij in 1 uur en 12 minuten.

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?