Rotsen in Paklenica - Kroatië

Kroatië en andere bergsporttips op de Vakantiebeurs

Rotsen in Paklenica, KroatiëVan 11 tot en met 15 januari kunnen vakantiegangers zich weer laten inspireren op de jaarlijkse Vakantiebeurs. Op het evenement in de Utrechtse Jaarbeurs staat dit jaar Kroatië speciaal in de belangstelling, een bestemming die ook bergliefhebbers het nodige te bieden heeft.

Hoewel de meeste toeristen zich tot Kroatië aangetrokken zullen voelen vanwege de zonnige Adriatische Zeekust, wil het land dit jaar ook de aandacht vestigen op de ongerepte natuur, de bijzondere berglandschappen en de mogelijkheden voor outdoor-activiteiten. Want die zijn er volop, volgens het Kroatisch bureau voor toerisme; van wandelen tot paragliding.

Grote delen van Kroatië bestaan uit karstlandschap: een rotsbodem van zachte kalksteen die sterk door water geërodeerd is, waardoor veel kloven, grotten en ondergrondse rivieren zijn ontstaan. Met name Paklenica, een van de acht nationale parken van Kroatië, is beroemd om zijn spectaculaire karstlandschap. Bergbeklimmers vinden hier meer dan 400 klimroutes van alle niveaus.

Maar de vakantiebeurs kan nog talloze andere interessante ideeën opleveren voor een actieve bergvakantie. Onder de ruim 800 exposanten is bijvoorbeeld het toerismebureau van Tenerife, dat de aandacht wil vestigen op vijf nieuwe wandelroutes door het vulkaanlandschap. En het Oostenrijkse Dachstein wil deelnemers werven voor haar via ferratawedstrijden van komende zomer.

Voor wie Europa al bekend terrein is presenteert Nieuw Zeeland een nieuwe attractie: het meer dan 3000 kilometer lange Te Araroa wandelpad, dat overigens ook in kleine stukjes te bewandelen is. Vrijdagmiddag is de beurs geopend tot 21:00. Onder de noemer 'Vakantiebeurs by Night' worden bezoekers die avond met brandende fakkels, kaarsen en warme glühwein getrakteerd op extra gezelligheid. 

Voor meer informatie, kijk op de website van de vakantiebeurs

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.