Laatste sprong voor freeskier Tomas Bergemalm

De zweedse freeskier Tomas Bergemalm heeft al heel wat stunts op zijn naam staan. Afgelopen vrijdag wilde hij nog een laatste keer schitteren met een sprong van 180 meter van een berg af, alvorens zijn tijd volledig aan zijn gezin te besteden.
"Ik heb overal geskied", zegt Bergemalm in Daily Mail, "in Noorwegen en Slovenië en in Canada, noem maar op. Ik wilde er een punt achter zetten na een laatste grote stunt en die stunt heb ik hier gevonden, in Chamonix."

Samen met zijn landgenoot en fotograaf Patrik Lindqvist ging hij op zoek naar de beste plaats om de stunt te realiseren. Dat Lindqvist hiervoor mee op pad moest, vaak in helse weersomstandigheden, deert de Zweed niet. "Al moest ik bergen beklimmen en overnachten in een tent als het buiten -20°C is, dat hoort nu eenmaal bij de job. We leven nu eenmaal in een prachtige wereld en ik wil er alles aan doen om die beelden op foto vast te leggen", aldus Lindqvist.

De stunt zelf verliep zoals gepland. De stuntman dook 180 meter naar beneden, om vervolgens op beide latten terecht te komen op de begane grond. "Vijf maanden heb ik hiervoor getraind, want ik moest mijn beste niveau halen", zegt 35-jarige Bergemalm. "Nu is het tijd om voor mijn vrouw Fia en mijn zoontje Noah te zorgen", besluit de Zweed.

bron: de redaktie.be en Daily mail

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier welk biertje het beste bij jou past