Lang vermist echtpaar op de Tsanfleurongletsjer gevonden

In het Zwitserse skigebied Glacier 3000, op de Tsanfleuron-Gletscher, zijn de gemummmificeerde lichamen gevonden van een man en een vrouw. Het zou kunnen gaan om een echtpaar dat in 1942 vermist raakte. Inmiddels zou de dochter van het echtpaar zich gemeld hebben.

De lichamen werden vorige week teruggevonden. De kantonpolitie van Wallis moest daarna in actie komen om de lichamen te identificeren. De politie van Wallis houdt sinds 1925 een lijst bij van alle mensen die in het kanton vermist zijn geraakt. Met behulp van die lijst worden gevonden lichamen in de gletsjers geïdentificeerd.

Uitrusting

 Bij de lichamen werd ook uitrusting gevonden. Bij de ijsmummies werden nog schoenen, rugzakken en een fles wijn gevonden. Het etiket op de wijnfles hielp de onderzoekers bij de identificatie van de lichamen. Volgens het opschrift kwam de fles namelijk uit de regio.

Al met al was het dus geen alpine-uitrusting. Het echtpaar was dan ook niet op een tocht die we vandaag de dag zouden lopen. Het gebied waarin de lichamen werden gevonden, was in de periode na de Eerste Wereldoorlog een verbindingsroute tussen Wallis en Bern.

Archeologische schatten in gletsjers

De lichamen werden in Lausanne onderzocht. De laatste keer dat er in Wallis lichamen in een gletsjer werden gevonden was in 2012. Toen werden in de Aletschgletsjer twee lichamen gevonden. De verwachting is dat nu de gletsjers steeds verder terugtrekken door de klimaatopwarming, er vaker lichamen of voorwerpen worden gevonden in gletsjers. Dat is goed nieuws voor archeologen, want daarmee komen ook veel archeologische schatten aan de oppervlakte.

Bron: SRF.ch

Afbeelding: By Zacharie Grossen (Own work) CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Meer inspiratie

Bewonder de fantastische landschappen in Lech Zürs am Arlberg. Wandelpaden voeren over bloemenweiden, naar smaragdgroene bergmeren en langs de rivier de Lech.

De Tiroler Zugspitz Arena ligt direct aan de Oostenrijkse zijde van Duitslands hoogste berg.

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen