last-minute berghut boeken

Last minute een berghut reserveren? Dat kan!

Een plekje in een berghut kun je vaak maar beter zo vroeg mogelijk reserveren. Zeker in het hoogseizoen. Maar wat als je spontaan de bergen in gaat, of last-minute je plannen moet of wil wijzigen? De Duitse Alpenvereniging komt nu met een oplossing voor last-minute boekingen: een handige interactieve kaart waarop je kan zien in welke berghut nog een plekje vrij is.  

Last minute boeken 

Het online platform ‘Last-Minute-Hüttenbett’ geeft voor alle berghutten die zijn aangesloten bij de Deutscher Alpenverein weer waar je nog een plekje kan krijgen. In diezelfde oogopslag zie je ook voor hoeveel nachten dat vrije plekje nog beschikbaar is. Omdat het écht om de last-minute boekingen gaat, krijg je alleen te zien of er vanavond en morgenavond een plekje is. Ook wordt er aangegeven waar die plekken vrij zijn: inhet Matrazenzlager, of in een andere ruimte in de hut. Als er een plekje vrij is, kun je meteen op een knop ‘reserveren’ klikken. Ideaal voor een spontaan en kort weekendje richting de bergen dus! 

Hier vind je de kaart met alle last-minute slaapplekken, met extra informatie over de site. 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Reserveren én afmelden

De tijd dat je echt op de bonnefooi door de bergen kon trekken, lijkt meer en meer voorbij. Reserveren voor een overnachting is inmiddels in bijna alle berghutten verplicht en in ieder geval gewenst. Maar mocht je tripje om wat voor reden dan ook niet doorgaan, dan is je reservering annuleren óók gewenst. De huttenwaard weet dan dat jij niet komt opdagen en hij heeft weer een plekje vrij voor een ander. De kans dat je daarmee een andere bergwandelaar erg gelukkig maakt, is dankzij dit systeem ook een stuk groter. 

 

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past