Valle d'aosta_Foto christiano cani

Leukste bestemming van het jaar: Valle d'Aosta

Valle d'aosta_Foto christiano caniIn het noorden van Italië, grenzend aan Frankrijk en Zwitserland, ligt een prachtige regio: Valle d’Aosta. Verscholen tussen de hoogste toppen van de Alpen, fascineert Valle d’Aosta de wandelaar niet alleen met natuurschoon, maar ook met culturele bezienswaardigheden en eeuwenoude tradities. Al deze bezienswaardigheden maken van Valle d’Aosta een reisbestemming die altijd aangenaam verrast.

De regio is ideaal om te wandelen omdat je hier honderden kilometers aan bewegwijzerde paden vindt. Maar ook berg- en rotsklimmen kan hier beoefend worden. Bijzonder aan de regio is het enorme aanbod van authentieke berghutten, die het mogelijk maken om meerdaagse huttentochten te doen. Slapen in een berghut is de perfecte manier om het echte bergleven te ervaren.

Speciaal aan deze regio is de rust die je hier vindt. Het kan namelijk voorkomen dat je tijdens een trektocht overdag niemand tegenkomt. Dit gecombineerd met de rust en het ‘alleen op de wereld gevoel’ zijn de redenen waarom bergliefhebbers verliefd zijn op Valle d’Aosta. De diversiteit aan trektochten is enorm, voor elke type wandelaar. Het is echter voor zowel de ervaren als onervaren wandelaar aan te raden om de hulp van een berggids in te roepen. Een gids beschikt namelijk over alle noodzakelijke kennis van de bergen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast zal de gids je onder het genot van een ‘Coppa dell’ Amicizia’ (vriendschapsdrankje) over de mooiste routes en lokale tradities vertellen en wordt er geproost op een goede trektocht.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?