Mount Snowdon weer

Live weerberichten voor Mount Snowdon

Mount Snowdon, of in goed Welsh Yr Wyddfa, in Wales, is een van de meest populaire wandelbestemmingen in Groot Brittannië. En al die wandelaars kunnen nu gebruik maken van een nieuwe service: live berichten over het weer en de omstandigheden op de berg.

Elk jaar trekken ongeveer 500.000 mensen erop uit op de flanken van Mount Snowdon, waarmee de berg in Wales de drukste berg van Groot Brittannië is. Echter, lang niet al die mensen zijn goed voorbereid voor een tocht in het ruige landschap van Wales. Zo worden elk jaar veel mensen overvallen door snel wisselende en zware weersomstandigheden. En dan moet de bergredding er weer op uit om de onfortuinlijke wandelaars uit de problemen te helpen.

Ongevallen voorkomen met goede informatie

Veel van die ongevallen en uitrukken van de reddingsdiensten zouden voorkomen kunnen worden als wandelaars eerder en beter geïnformeerd worden, was het idee. Echter, een plek waar ervaren en minder ervaren wandelaars op een begrijpelijke manier informatie over de toestand op Mount Snowdon konden vinden.

Tot de zomer van 2019. Een project van de Britse bergsportvereniging BMC en het toerismebureau van Wales heeft een nieuwe website opgezet waar alle noodzakelijke weersinformatie wordt verzameld in één handig overzicht. De gegevens komen van een klein weerstationnetje dat speciaal voor dit project op de top van Mount Snowdon is geplaatst.

Alle belangrijke informatie in één oogopslag

De website Snowdon Live biedt alle noodzakelijke informatie in een oogopslag. Windsnelheid, (gevoels)temperatuur en zicht. Daarnaast staan er belangrijke waarschuwingen en een weerbericht op de pagina. En niet geheel onbelangrijk: er wordt ook verteld of het restaurant op de berg open is en of de treinen in de omgeving rijden en volgeboekt zijn. Wie meer gedetailleerde gegevens wil, kan doorklikken.

Snowdon Live is deel van het project Adventure Smart.uk, een project waarmee bergsporters worden aangespoord om op een veilige en weloverwogen manier erop uit te trekken.

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?