Highway in Alaska

Man overleeft de bergen van Alaska met bier

Highway in AlaskaNadat een Amerikaan bij het plaatsje Nome in het bergachtige gebied van Alaska gestrand was, bleek hoe onvoorbereid hij op pas was gegaan. Hij had maar één laag kleding aan, geen bereik met zijn telefoon en hij had maar drie ijskoude biertjes. Wonder boven wonder hield hij het drie dagen lang uit met een temperatuur van -17 graden.

Clifton Vial was onvoorbereid op de reis die hij maakte. Toen hij vast kwam te zitten in de sneeuw moest hij wachten tot zijn collega's op werk hem zouden missen. Hij wist zichzelf enigszins warm te houden met een fleece slaapzak en een handdoek om zijn benen. Soms startte hij de motor op om de verwarming aan te zetten en propte hij tissues in zijn schoenen om zijn voeten op te warmen.

Vial had geen eten bij zich, maar wel drie (bevroren) blikjes bier. "Ik sneed de bovenkant eraf en groef het bier eruit met een mes," aldus de man. Na een dag alarmeerden zijn collega's de hulpdiensten. Het duurde nog twee dagen voordat Vial gered werd, omdat hij veertig mijl van het dorpje Nome vandaan was gestrand. "Het was als een speld in een hooiberg," gaf een kapitein van de brandweer aan. Na een bezoek aan de dokter bleek de man geen teken van onderkoeling te vertonen. Kort daarna ging hij gewoon weer aan het werk.

Bron: dailymail.co.uk

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen