pistenregeln-weg pitztal

Meer veiligheid op de piste in Pitztal

Pitztaler skigebied Hochzeiger staat veiligheid op de piste hoog in het vaandel. Daarom introduceert het Pitztaler skigebied de ‘Pistenregeln-weg’, waarbij wintersporters tijdens het skiën op een leuke en luchtige manier uitleg krijgen over de gedragsregels op de piste. De route wordt verder ondersteund door een speciale informatiebrochure, die wordt uitgedeeld bij aankoop van een skipas en in de gondel.

Op afdaling 11 (rood): de ‘Zirben-Abahrt’, leggen mascotte Pitzi en zijn vriendjes spelenderwijs de pisteregels uit. Dit wordt gedaan met behulp van grote borden met illustraties langs de piste. Uiteraard zijn de borden ook een goed geheugensteuntje voor volwassen skiërs en snowboarders. Het project wordt verder ondersteund door een informatiebrochure, stickers in de gondel naar het skigebied en bij de grote pistekaart bij het middenstation.

De ‘Pistenregeln-weg’ is ontwikkeld in samenwerking met partners UNIQA en SunKid en is gebaseerd op de officiële regels van de FIS. Om de veiligheid te vergroten is het bij de skischolen in het Pitztal voor kinderen verplicht een helm te dragen (gratis te huur bij alle skiverhuurwinkels). Ook krijgen zij een Pitzi veiligheidsvest te leen gedurende de skicursus.

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Rubriek: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt