Foto: Rolf Süßbrich. Mont Ventoux

Mont Ventoux weer locatie voor ColSensation 2013

 Rolf Süßbrich. Mont VentouxOp zaterdag 14 september 2013 gaat de tweede editie van de ColSensation van start. Ruim 200 deelnemers, 35 vrijwilligers en vele supporters komen enkele dagen ervoor samen bij de Mont Ventoux (1.912m) in Montbrun, in het zuiden van Frankrijk. Vorig jaar is ColSensation ontstaan uit een samenwerking tussen Stichting Team Doelbewust, wielervereniging De Kaaimannen uit Roosendaal en KWF Roosendaal.

Cinglé du Mont Ventoux

De eerste editie van ColSensation, in 2012, leverde meer dan 200.000 euro op, ter donatie aan KWF Kankerbestrijding gegeven. Ook dit jaar wordt het evenement gehouden op de Mont Ventoux. Vanuit Bedoin zullen de meeste deelnemers de route (hard)lopend en/of fietsend afleggen. De route is ongeveer 21 km lang en kent een maximaal stijgingspercentage van 11 procent. De berg zal ook dit jaar door verscheidene participanten vanaf drie verschillende zijden worden beklommen, ook wel de 'Cinglé du Mont Ventoux' genoemd. Daarnaast is er ook een mountainbike route op de steenachtige berg, de 'Route Forestiere', waar wellicht enkele mensen aan zullen deelnemen.

Opbrengst ColSensation

Al het geld dat met ColSensation 2013 opgehaald wordt, zal worden verdeeld over drie projecten. De helft gaat naar KWF Kankerbestrijding in het algemeen. Een kwart is bestemd voor een onderzoek naar de terugkeer van kanker na de behandeling van kinderkanker. De overige 25 procent is bedoeld om de kwaliteit van zorg voor ouderen die lijden aan kanker te onderzoeken.

Another Music Sensation

Het totale bedrag van de opbrengst van het evenement wordt tijdens Another Music Sensation bekendgemaakt op 28 september in de Onze Lieve Vrouw van Fatimakerk in Roosendaal. Stichting Team Doelbewust wil met deze avond haar donateurs bedanken. Another Music Sensation zal bestaan uit muziek van de nederpop coverband ‘Stoot’ en DJ Kaas. Als je een donatie wilt geven kan dat door geld te storten op bankrekeningnummer 62.97.32.000 ten name van Stichting Team Doelbewust met als onderwerp ColSensation. ColSensation 2013 is te volgen via livestreams rond 14 september via Twitter en Facebook. Bekijk hieronder een filmpje over ColSensation 2012, gemaakt door BN TV De Stem:

Bron: dichtbij.nl

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt