Nieuwe Unesco-bestemmingen

Voor de 34e keer is de federatie van Unesco bij elkaar gekomen, dit keer in Brazilië. Ieder jaar vergaderen zij over de lijst van werelderfgoederen. Dit jaar zijn er 21 nieuwe plekken op de werelderfgoedlijst geplaatst, waaronder de Amsterdamse grachtengordel. Drie nieuwe locaties liggen in de bergen.

Reúnion Island (Frankrijk)
Réunion Island, een klein eiland gelegen in de Indische Oceaan, ten oosten van Madagaskar. Je vindt er koraalriffen, witte zandstranden en kokospalmen aan de kust, vulkanen en ongerepte natuur in het binnenland. Dit uit zee oprijzende gebergte dankt zijn ontstaan aan twee vulkanen: de Piton des Neiges en de Piton de la Fournaise, waarvan de laatste nog regelmatig spectaculaire uitbarstingen te zien geeft... Het eiland hoort bij Frankrijk.

Centraal Hoogland in Sri Lanka
Dit is een indrukwekkend groen gebied dat zich bevindt in het zuidlijke deel van Sri Lanka. Het gebied bestaat onder andere uit de beschermde Peak Wilderniss, Horton Plains Nationaal Park en het Knuckles Conservation Forest.

Het Putorana Plateau in Rusland
Dit plateau is een indrukwekkend bergachtig natuurgebied in het noorden van Centraal-Siberie. Het deel dat uitmaakt van het werelderfgoed is het natuurreservaat Putoransky Staat. Daar vind je bossen, toendra's en woestijn.

Bron: Unesco

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt