podcasts voor bergwandelaars

Onze top 10 podcasts voor bergwandelaars

Wegdromen bij mooie verhalen over avonturen in de bergen. Dat kan natuurlijk tijdens een spannende film, maar dat kan ook met podcasts! Met deze podcasts voor bergwandelaars kun je zelf heel wat inspiratie opdoen voor je eigen tochten, wegdromen bij de belevenissen van anderen of nog wat leren!

1 Training for hikers (Engels gesproken)

De Training for hikers-podcast is een Britse podcast die, de naam verraadt het al, je tips geeft waarmee je je optimaal kunt voorbereiden voor je bergwandeling. Fysiek voorbereiden welteverstaan. Deze podcast geeft allerlei algemene tips om aan je conditie te werken, maar ook meer specifieke tips voor bergwandelaars. Hoe laat je bijvoorbeeld je lichaam wennen aan prestaties op hoogte, terwijl je op zeeniveau woont?

Beschikbaar op Spotify en Apple podcast

2 De Wet van de Stilte (Nederlands gesproken)

Deze podcast hoort bij het gelijknamige boek van Karin Anema [link naar https://bergwijzer.nl/vakantietip/de-wet-van-de-stilte-op-reis-in-colomb... Elke twee weken vertelt Karin Anema het verhaal achter het verhaal van het boek. In vier delen kun je mee op reis door Colombia, terwijl Karin Anema achterhaalt hoe het leven van de doorsnee Colombianen nu eruit ziet.

Beschikbaar via Soundcloud

3 Everyday mountain girl (Engels gesproken)

De Amerikaanse Alex Elizabeth wil al van jongs af aan in de bergen zijn. In deze podcast vertelt ze over haar leven als ‘bergmeisje’. Wat inspireert haar? Hoe is het leven in de bergen in Colorado?

Beschikbaar via Spotify 

4 Chalktalk, die kletterstammtisch (Duits gesproken)

Zet een groep Duitse klimvrienden aan tafel en laat ze over kletsen over boulderen en klimmen. Over avonturen, ongeluk(jes) en allerlei praktische zaken tijdens het klimmen in de hal of in de open lucht. Bomvol knotsgekke anekdotes.

Beschikbaar op Spotify 

5 Slide, the avalanche podcast (Engels gesproken)

Iedereen die ’s winters in de bergen is, heeft er mee te maken: lawines. Deze Amerikaanse podcast vertelt er alles over . Daarbij blijven de makers overigens niet in Amerika, maar ze reizen de halve wereld over, naar alle plekken waar kennis over lawines te vinden is.

Beschikbaar via Soundcloud  en Apple podcast 

6 Dirtbag diaries

Deze podcast draait al lang mee, dus bingen geen probleem. Sinds 2007 vertellen de avonturiers  van Dirtbag diaries hun bijzondere verhalen alsof je met ze rondom een kampvuur zit. Dat zijn geen griezelverhalen (niet alleen maar tenminste), maar wel veel inspirerende outdoor avonturen!

Beschikbaar via Spotify en Itunes 

7 Wanderland (Nederlands gesproken)

In deze podcast worden Nederlandse muzikanten meegenomen op een wandeling door de natuur. Met gesprekken over muziek, natuur en vooral inspiratie.

Beschikbaar op Spotify en Apple podcasts

8 150, der Bergpodcast (Duits gesproken)

De Deutsche Alpen Verein bestaat 150 jaar en maakte ter gelegenheid van dat jubileum een podcast. Met verhalen over de vereniging, de geschiedenis daarvan, maar ook met een toekomstvisie. Kunnen onze kinderen nog net zo van de bergen genieten als wij? Journalisten, bekende bergsporters en natuurlijk prominenten uit de vereniging komen aan het woord.

Beschikbaar via Spotify  en Apple podcast 

9 Hiking-thru (Engels gesproken)

Dit is een podcast voor wie droomt van eindeloos lange lange-afstandsroutes, zoals de Pacific Crest Trail. Deze podcast ontstaan vanuit de droom om die enorm lange tocht door Amerika te lopen, maar inmiddels is er meer. Met niet alleen de persoonlijke ervaringen van de host zelf, maar van veel anderen delen hun ervaring als thru-hikers.

Beschikbaar op Spotify  en Apple Podcast 

10 Hockdiher Bayern-Podcast (Duits gesproken)

Beieren, Duitslands meest zuidelijke deelstaat, heeft een hele eigen cultuur en eeuwenoude tradities. Daarover gaat deze podcast. Van bijzondere ambachten in tot eeuwenoude tradities én bijzondere berghutten en wandelroutes. Met andere woorden: booor inspiratie voor een bergvakantie in Beieren.

Beschikbaar op Spotify  en Apple Podcast 

 

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?