weg afgesloten door oostenrijk

Oostenrijkse weg 3 weken dicht door puinlawine

De problemen door slecht weer in Oostenrijk zijn nog niet helemaal voorbij. Na het slechte weer begin augustus 2017, zijn de Oostenrijkers nog niet helemaal van alle problemen door het slechte weer af. Dit weekend waren er weer zware onweersbuien in Oostenrijk, met alle gevolgen van dien.

Sinds dit weekend is de Katschberg Strasse (wegnummer B99) bij Pfarrwerfen in Pongau drie weken dicht door een aardverschuiving. Automobilisten kunnen nog wel van de A10 gebruik maken. Ook de treinen door het Fritztal kunnen nog rijden.

Oude versteviging hielp niet

De aardverschuiving, aan het begin van het Fritztal, kwam volledig onverwacht. Waarschijnlijk konden de tientallen jaren oude verstevigingen in de bergwand boven de weg de hevige neerslag van de afgelopen dagen  niet meer aan. De bergwand kwam met verankeringen en al naar beneden.

Weg drie weken dicht

Inmiddels zijn de opruimwerkzaamheden begonnen. Maar voor het puin van de weg gehaald kan worden, moet gecontroleerd worden of de bergwand nog stabiel is. Ook moet het losse puin dat nog in het spoor van de steenlawine ligt, worden opgeruimd voordat het veilig genoeg is om de weg vrij te maken. Dat is nog een flinke klus, want de berg puin op de weg is zo’n 20 meter hoog. 

Bron: ORF.at

Afbeelding: By Michielverbeek (Own work) CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.