wintersport oostenrijk

Oostenrijkse wintersportmaatregel bekend

Opeens was er paniek, toen geruchten ontstonden dat Oostenrijk een quarantaineplicht zou invoeren voor Nederlanders. Dat waren toen nog geruchten, inmiddels is er meer bekend gemaakt door de Oostenrijkse regering.

Op 21 december 2021 berichtte de krant Tiroler Tageszeitung dat er waarschijnlijk een quarantaineplicht voor Nederlanders zou komen. Het aantal Nederlanders dat met corona besmet is, zou voor de Oostenrijkers té groot worden, en dan zou de nieuwste en meer besmettelijke omikronvariant nog terrein kunnen winnen. Inmiddels is er meer duidelijk over wat er precies gaat gebeuren.

Er komt een testplicht voor Nederlanders die een boostervaccinatie hebben gehad. Zij moeten een negatieve PCR-test kunnen overleggen. Nederlanders die nog geen boosterprik hebben gehad, moeten in quarantaine.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Wanneer die maatregelen ingaan en hoe lang de quarantaine duurt, is niet precies duidelijk, maar volgens Oostenrijkse media zouden de maatregelen na vrijdag 24 december ingaan en zou de verplichte quarantaine tien dagen duren. Een bittere pil voor veel Nederlanders, want de meeste Nederlanders hebben nog geen booster kunnen krijgen en de quarantaine betekent vaak dat men de hele vakantie in quarantaine moet blijven. Eerder werd al bekend dat de Oostenrijkers een enkele vaccinatie met het vaccin van Jansen vanaf 3 januari 2022 niet meer als volledige vaccinatie zouden accepteren.

Voor Belgen is de situatie wat minder nijpend. De nieuwe Oostenrijkse maatregelen gelden namelijk voor mensen uit landen die door de Oostenrijkers als bronnen van de nieuwe virusvariant worden gezien: Groot-Brittannië, Noorwegen en Denemarken. Maar voor alle wintersporters die naar Oostenrijk gaan, gelden de strenge 2G maatregelen. Ook worden vanaf 27 december de sluitingstijden van horeca vervroegd.

Ook Oostenrijkse toeristenorganisaties zitten met de handen in het haar. Nederlandse wintersporters zjin een van de grootste groepen in met name Tirol. 

Meer weten?

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!