op avontuur in Lleida

Op avontuur in Lleida in Catalonië

Hou je van een avontuur in mooie ongerepte natuur, of ben je juist op zoek naar een bergvakantie met volop cultuur en historie? In de regio Lleida in Catalonië komt het allemaal bij elkaar.

Lleida ligt in het westen van Catalonië midden in de Pyreneeën. De regio heeft een gevarieerde natuur, met prachtige uitzichten, maar ook met oude en dichte bossen. Zeker in het nationale park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Dat heeft niet alleen veel bergen, maar ook veel water. Een mooi gebied voor gevarieerde wandelingen dus. Een bijzondere route is bijvoorbeeld de route van het vijfde meer, een vijfdaagse trektocht die de routes van oude herderspaden volgt.

Wandelen over oude pelgrimsroutes

Voor liefhebbers van geschiedenis en historie is er nog veel meer te beleven in Lleida. Het gebied wordt doorkruist door eeuwenoude pelgrimsroutes. Die zijn een stuk rustiger dan de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, maar niet minder bijzonder. Op de El Camí Ignasià  treed je bijvoorbeeld in het voetspoor van de pelgrim Ignatius, die eeuwen geleden al besloot de andere kant op te lopen.

Sterren kijken in Montsec

Meer historie is te vinden in de dorpen. Daar is namelijk ook veel erfgoed te vinden. Zo veel zelfs, dat de UNESCO een aantal romaanse kerken in het Vall de Boí tot werelderfgoed uitriep. De UNESCO heeft meer bijzonders in Lleida. Het berggebied rond Montsec is namelijk uitgeroepen tot Starlight Reserve en Touristic Destination. Het Astronomisch park is namelijk een van de donkerste plekken in het gebied en dat betekent: sterren kijken! 

Lees meer over avontuurlijk Lleida

Meer inspiratie

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)