swisstainable

Op naar nog duurzamer toerisme: Swisstainable

Duurzaamheid is iets waar de Zwitsers zich al een aantal jaar mee bezighouden en in uitblinken, maar nu willen ze dit ook kenbaar maken aan de rest van de wereld. Schweiz Tourismus heeft een nieuwe duurzaamheidsstrategie in het leven geroepen, die van de Zwitserse toeristenindustrie de duurzaamste ter wereld moet gaan maken.

Ook in de toeristenindustrie krijgt duurzaamheid een steeds grotere rol. Of misschien wel juist in de toeristenindustrie, want veel toeristen gaan op pad om te genieten van de natuur. Zeker in Zwitserland. En omdat er juist in het toerisme nog heel wat stappen te zetten zijn, heeft de Zwitserse toerstenorgasatie het project Swisstainable ontwikkeld. Daarmee wil het laten zien dat Zwitserland het toerisme duurzamer maakt op een een onafhankelijke, maar vooral typisch Zwitserse manier.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Bewustwording bij toeristen

Het programma moet gaan zorgen voor meer bewustwording bij toeristen als het gaat om duurzaamheid en een duurzame manier van reizen stimuleren. Dit wordt onder andere gedaan door duurzame manieren van reizen nog zichtbaarder te maken én die nog meer te ondersteunen. Daarmee moet de positie van Zwitserland als duurzame reisbestemming nog eens extra verstevigd worden, want  belangrijkste doel is het internationaal positioneren van Zwitserland als een duurzame reisbestemming. Nu al staat Zwitserland hoog op de lijstjes van duurzame bestemmingen en de Zwitsers willen die positie graag vasthouden.

Het programma Swisstainable is opgedeeld in een driejarenplan. Dit jaar moet het plan het grote publiek gaan bereiken, want aan de hand van verhalen van toeristen willen de Zwitsers hun programma nog verder toespitsen op de behoeften van toeristen. In latere fases zullen influencers en de Zwitsers zelf daar nog een schepje bovenop doen. Zo moet uiteindelijk een beweging ontstaan die niet alleen het Zwitserse toerisme een stuk milieuvriendelijker maakt, maar ook het toerisme in andere (Alpen)landen.

 

 

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen