trekking permit nepal

Op pad door Nepal? Gids is verplicht

Wie door de Nepalese bergen wil trekken, moet dat vanaf dit jaar in gezelschap van een gids doen. De Nepalese overheid heeft besloten dat toeristen niet meer zomaar zonder begeleiding door de bergen op pad mogen.

Nieuwe regel per 1 april 2023

Met ingang van dit wandelseizoen wil de Nepalese overheid dat toeristen alleen nog onder begeleiding de wildernis in trekken. Op die manier zou de veiligheid van de toeristen beter gewaarborgd kunnen worden. Immers: in gezelschap van een ervaren gids, is de kans dat een toerist zichzelf in gevaar brengt een stuk kleiner.

Veiligheid of geld?

Maar niet iedereen laat zich door die uitleg overtuigen. In de ogen van velen is het niets meer dan een poging om zo veel mogelijk geld binnen te harken. De laatste jaren is het aantal toeristen dat op eigen gelegenheid door het land reist en boekingen doet zonder tussenkomst van toeristenbureaus enorm gegroeid. Velen zien in de nieuwe regels een poging van de Nepalese overheid om deze zogenaamde Free Independent Trekker te dwingen om alsnog met een lokale reisorganisatie in zee te gaan.

Extra kosten

Reizigers die door Nepal willen trekken moeten nu al een permit kopen om op pad te gaan door het land. De Nepalese overheid raadde al aan om zo’n permit te regelen via een reisorganisatie, maar dat wordt nu dus min of meer onvermijdelijk. De nieuwe verplichting wordt overigens geen vervanging van zo’n permit. De nieuwe verplichting komt daar dus bovenop en dus extra kosten met zich meebrengen.

Meer inspiratie
Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling