De hangbrug. Foto Landschaftspark Binntal

Opening nieuwe hangbrug in Goms, Zwitserland

Aanstaande zondag wordt een nieuwe hangbrug in Zwitserland geopend. De 92 meter hoge en 280 meter lange brug verbindt de plaatsen Bellwald/Fürgangen en Ernen- Mühlebach en zal worden geopend door Olympisch snowboardkampioene Patrizia Kummer.

Nieuwe mogelijkheden voor de wandelaar en fietser

In 2010 ontstond het idee voor een brug waarmee de moeilijke weg door het dal omzeild kon worden. Na veel besprekingen werd er in september 2014 begonnen met de bouw. Door de nieuwe verbinding ontstaan nieuwe mogelijkheden voor de wandelaar en fietser. Zo worden de wandelgebieden tussen Bellwald en Ernen met elkaar verbonden en is het voor fietsers makkelijker van de Veloroute NO.1 (Rhoneroute )gebruik te maken. Zo als de president van de brug, Hans Wenger terecht opmerkt komen dankzij de brug het landschapspark Bintal en de Unesco-Welterbe Schweizer Alpen Jungfrau-Aletsch dichter naar elkaar toe.

Opening door Patricia Kummer

De opening van de brug zal groots worden gevierd. De brug wordt ingezegend door een pastoor en later zal de bekendste inwoonster van Mühlebach, Olympisch kampioene Patrizia Kummer de brug openen.

 57 ton draagvermogen

De hangbrug bestaat uit drie sterke draagkabels, waarvan de afstand tussen de kabels twee meter bedraagt. Voor de veiligheid van de wandelaar is er een ketenlink hek met een stalen kabel als leuning ontworpen. Tevens zorgen twee onderdoorgangen voor een veilige oversteek van de hoofdweg naar de brug. Het draagvermogen van de brug bedraagt 57 ton en biedt niet alleen ruimte aan wandelaars, maar ook aan rolstoelgebruikers en voetgangers met de fiets.

 

Bron: http://www.1815.ch/news/wallis/aktuell/eroeffnung-der-neuen-haengebruecke/

 

 

 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past